Hayvanlar deney oyuncağı değildir!

Maalesef bizim rahatımız buna bağlı... Kullandığımız her ürün hayvanlar üzerinde test edilip bize geliyor.

Hayır rahatınız buna bağlı değil bu testleri bilgisayar üzerinden de yapabiliyorlar ama pahalı olduğu için hayvanlar üzerinde yapmayı tercih ediyorlar.
 
Hayvan hakları falan falan da direk senin üstünde bir ürünün denenmesini istemezsin herhalde. Hayvanlara eziyet edilmeden bunlar olmak zorunda.
 
Bizim bu ürünleri almamamız pek bir şeyi değiştirmez.
Yıllar önce yine bununla ilgili bir kampanya olmuştu ve milyonlarca kişi bazı firmalardan ürün almayı kesti. O firmaların bazıları cruelty-free yapılanmasına girip bunu da reklam olarak kullanıp tercih edilmeye devam etmişlerdi.

Sonra bununla ilgili farkındalık yine uzun süre azaldı, eskiden de bundan vazgeçmeyen firmalar daha rahatça bunu yapmaya devam ettiler. Şimdi takip et, bu süreçte bunu yapmak zorunda olmadığı halde yapan bazı firmalar (en büyükler değil, onlar ölümüne kapital korurlar) geçmişteki diğer firmaların arasına katılacak.

Bir de konu toplamda trilyonlarca dolarlık değeri olup bunu yapmak zorunda olmadığı halde yapan sektörlerken bazıları aşı gibi organik, yüzlerce sektör içinde sadece birkaçından birine göre savunma yapıyor. Yapmak "zorunda olmadığın" halde sırf daha çok para kazanmak için yüz milyonlarca hayvanı öldürmekte sorun yokmuş...
 
Burası duyar koktu. Linçler havada uçuyor. Her önüne gelen istediği konu hakkında kafasına göre şeyler söylüyorken bazıları araştırmasına rağmen laf yiyebiliyor. Bana göre bu teknolojik deneylerin, hayvan deneyleri kadar doğru sonuç göstermesine daha çok var. Kozmetik dediğiniz sektör milyarlık sektör. Öyle iki "heştek" bir kısa film ile önüne geçemezsiniz... Her zaman olduğu gibi iki hafta sonra bu olayları hatırlayacak fazla insan kalmaz ve sektör işlemeye devam eder.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı