Hazır ses sistemi tavsiyesi

Makaleler
3
@attractive

Sizin mesajınızı gördüm. Aklımda soru işaretleri vardı, konu açarak sormak istedim.

Şu hoparlörlerden 2 tane alıp bir de güzel bir amfi alıp 15-17k civarına ses sistemi dizmeyi düşünüyordum fakat sizin mesajınızı gördüm. Z906 ses sistemini hazır olarak almışsınız. Memnun musunuz? Kablolarının kalitesi nasıl mesela? Uzun ömürlü gidebilecek kaliteli kablolar mı yoksa incecik, dandik kablolar mı?

@Shuichi Tatsuo yardımcı olabilir misiniz?

Son düzenleme:
Yapılabilir mi evet yapılabilir ama mantıklı olur mu diye sorarsan ben de emin olamadım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yani gayet güzel alınabilir yanına 2.el 90'lardan kalma Sony, Pioneer, denon, aiwa vb. bir stereo amfi ile keyifli bir şekilde dinlenir.

Ayrıca videonun sahibi de satıyor 8000₺'ye. Bakınca İstanbul'dan trenle Sakarya'ya gidip almak bile daha mantıklı geliyor ki bariz daha iyi durumda bir cihaz.

Amfi olarak 8Ohm'da 2x80W falan verebilen Sony, Pioneer, denon, aiwa vb. Japon markalarının stereo amfisinden alsanız fazla doyurur. 100W dese de 80W'lık bir amfi ile de gayet keyifli olur.

Yapılabilir mi evet yapılabilir ama mantıklı olur mu diye sorarsan ben de emin olamadım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yani gayet güzel alınabilir yanına 2.el 90'lardan kalma Sony, Pioneer, denon, aiwa vb. bir stereo amfi ile keyifli bir şekilde dinlenir.

Ayrıca videonun sahibi de satıyor 8000₺'ye. Bakınca İstanbul'dan trenle Sakarya'ya gidip almak bile daha mantıklı geliyor ki bariz daha iyi durumda bir cihaz.

Amfi olarak 8Ohm'da 2x80W falan verebilen Sony, Pioneer, denon, aiwa vb. Japon markalarının stereo amfisinden alsanız fazla doyurur. 100W dese de 80W'lık bir amfi ile de gayet keyifli olur.

Tamamdır hocam yazdıklarınızı dikkate alacağım sonucu size bildireceğim.

Bir de şey sormak istiyorum evde ben bu hoparlörleri amfiye, amfiyi de televizyona bağlayacağım. Ses sisteminde 2.6, 3.1, 5.1, 7.1 vs ne oluyor? Bunlar çok etki eder mi?

Hoparlörlerin ses kalitesini fark ettiren şey nedir mesela watt değeri yüksek hoparlör daha kaliteli ses mi verecektir?

Son olarak bu hoparlörlerin ömrü ne kadar oluyor? Ben kaliteli bass seslerini vs iyi veren hoparlörü eve koyup sesi çok yükseltmeden olduğu yerde kullansam kaç yıl gider? Hangi tür arıza verebilir?

Tamamdır hocam yazdıklarınızı dikkate alacağım sonucu size bildireceğim.

Bir de şey sormak istiyorum evde ben bu hoparlörleri amfiye, amfiyi de televizyona bağlayacağım. Ses sisteminde 2.6, 3.1, 5.1, 7.1 vs ne oluyor? Bunlar çok etki eder mi?

Hoparlörlerin ses kalitesini fark ettiren şey nedir mesela watt değeri yüksek hoparlör daha kaliteli ses mi verecektir?

Son olarak bu hoparlörlerin ömrü ne kadar oluyor? Ben kaliteli bass seslerini vs iyi veren hoparlörü eve koyup sesi çok yükseltmeden olduğu yerde kullansam kaç yıl gider? Hangi tür arıza verebilir?
5.1 5 tane ses kanlı fr,fl,rr,rl,c ve sub olarak.

Stereo amfi alın derim. 3.1 5.1 falan sesi dağıttığından sıkıntı olabilir. 2.1 alınabilir.

Yüksek w yüksek kalite demek değildir, hoparlörün koni malzemesi, bobini, mıknatısı, körüğü gibi etkenleri var.

Ömür kullanıma göre değişir ama bir gerçek var eski mal körükler zorlandığında atabilir. Alacağın malda bi körük yırtılması olur en fazla.

Bunları düşüneceksen sıfır bir s1000mk2 gibi bir şey alınabilir.

Evde değildim tam yazamadım toparlamam gerekirse.

5.1 tarzı sistemlerde front left, front right, rear right, rear left, Center ve subwoofer olarak 5+1 kanala sahip oluyor. Sizin ihtiyacınız olan stereo bulunmazsa 2.1 (sağ, sol ve subwoofer) amfilerdir.

Kaliteyi de W değeri belirlemez o sadece hoparlörlerin tam performansını sergilemesi için ihtiyacı olan, nominal veyahut anlık kaldırabileceği peak değerdir. Ki bu senin baktığın cihazda nominal 100W, peak 150W olarak belirtilmiş.

Ses kalitesini dediğim gibi koni malzemesi, körük şekli, bobini, mıknatısı, bulunduğu kabin vb. şeyler belirler. Güç değeri burada bir geçerlilik değildir, ne hoparlörler var yüksek W olmasına rağmen çöp ses veriyor ne hoparlörler var düşük W'lı çok temiz kaliteli çalar.

Zaten düşündüğün mal 22 senelik bir cihaz şu ana kadar sorun olmamış sesi çok açmadığın sürece sınırlarını zorlamadığın sürece bir sıkıntı olmaz. Dediğim gibi yaşayacağın sorun körüklerin yırtılması olur en fazla onu da tamir ettirebiliyorsun problem yok.

Ama böyle düşünceleriniz varsa daha güncel olan raf tipi aktif hoparlörlere falan bakabilirsiniz ya da Edifier'in çift yollu hoparlörlerine.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı