Hazır sistem nasıl kurulur?

KALX

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, yaklaşık 5 gün önce satın aldığım sistem bugün elime ulaştı ancak aklımda bazı sorular var ve teknik konularda çok iyi değilim:

1- Ekran kartı hariç sistem montajlı geldi ama yine de kutuların içerisinde bir sürü parça var, bunları ne yapmam lazım?

2- Ekran Kartını monte ederken neye dikkat etmeliyim, özellikle yapmam gereken bir şey var mı?

3- Fanların yönünün doğru olup olmadığını anlayabilir miyim yoksa tek yapabileceğim şey teknik ekibe güvenmek mi?

1. Sorumda bahsettiğim parçalar ektedir, yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

20250710_175550.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merhaba, yaklaşık 5 gün önce satın aldığım sistem bugün elime ulaştı ancak aklımda bazı sorular var ve teknik konularda çok iyi değilim:

1- ekran kartı hariç sistem montajlı geldi ama yine de kutuların içerisinde bir sürü parça var, bunları ne yapmam lazım?

2- ekran kartını monte ederken neye dikkat etmeliyim, özellikle yapmam gereken bir şey var mı?

3- fanların yönünün doğru olup olmadığını anlayabilir miyim yoksa tek yapabileceğim şey teknik ekibe güvenmek mi?

1. sorumda bahsettiğim parçalar ektedir, yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Eki Görüntüle 2531908

Onlar CPU soğutucuyu farklı soket tiplerine takmak için gereken parçalar. Senin bir şey yapmana gerek yok. Eğer takılıysa CPU soğutucu. O 2 siyah demir parçasıda ekran kartı braketi. Ekran kartını takmaya hazır hale getirmek için çıkarmışlar. O kare üstünde yazılar olan şeyde anakarttaki soket girişini darbelerden korumak için var. İşlemciyi takmak için çıkartmışlardır.

Ekran kartını takmak için ilk anakarttaki mandalı açman lazım. Sonra da ekran kartını yavaşça o araya yerleştir ve ittir.

Fanların yönünün doğru olup olmadığını anlamak için buraya fotoğrafını atabilirsin. Buradaki kişiler söyleyebilir.

Son düzenleme:

1- ekran kartı hariç sistem montajlı geldi ama yine de kutuların içerisinde bir sürü parça var, bunları ne yapmam lazım?

2- ekran kartını monte ederken neye dikkat etmeliyim, özellikle yapmam gereken bir şey var mı?

3- fanların yönünün doğru olup olmadığını anlayabilir miyim yoksa tek yapabileceğim şey teknik ekibe güvenmek mi?

1. sorumda bahsettiğim parçalar ektedir, yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Eki Görüntüle 2531908

Anakart da ekran kartını monte edeceğin yerin sağ tarafında kilit olur onu açsan yeter
Fan yönü içinse PC çalıştıktan sonra biraz yük altına sok ön panel dışında ki her yerden sıcak hava üflemeli.

Onlar CPU soğutucuyu farklı soket tiplerine takmak için gereken parçalar. Senin bir şey yapmana gerek yok. Eğer takılıysa CPU soğutucu. O 2 siyah demir parçasıda ekran kartı braketi. Ekran kartını takmaya hazır hale getirmek için çıkarmışlar. O kare üstünde yazılar olan şeyde anakarttaki soket girişini darbelerden korumak için var. İşlemciyi takmak için çıkartmışlardır.

Ekran kartını takmak için ilk anakarttaki mandalı açman lazım. Sonra da ekran kartını yavaşça o araya yerleştir ve ittir.

Fanların yönünün doğru olup olmadığını anlamak için buraya fotoğrafını atabilirsin.
Hocam peki oradaki kablo ne işe yarıyor? Aydınlatabilir misiniz? Cevabıniz için çok sag olun bu arada.

Anakart da ekran kartını monte edeceğin yerin sağ tarafında kilit olur onu açsan yeter
Fan yönü içinse PC çalıştıktan sonra biraz yük altına sok ön panel dışında ki her yerden sıcak hava üflemeli.
Tamamdır hocam çok sağ olun.

Son düzenleme:
Hocam peki oradaki kablo ne işe yarıyor? Aydınlatabilir misiniz? Cevabıniz için çok sag olun bu arada.

Tamamdır hocam çok sağ olun?

Hocam o kablo SATA'dan bir şeye dönüştürüyor fakat bende anlamadım. Muhtemelen SATA to fan tarzı bir şeydir.

Hocam o kablo SATA'dan bir şeye dönüştürüyor fakat bende anlamadım. Muhtemelen SATA to fan tarzı bir şeydir.
Anladım, çok teşekkür ederim.

Hocam 2 adet bu şekilde kablo daha buldum, bunlar nedir? Ne işe yarıyorlar?

Dosya Ekleri

• 17521645315837888972605083808948.jpg
    17521645315837888972605083808948.jpg
    69,2 KB · Görüntüleme: 32
Son düzenleme:
Anladım, çok teşekkür ederim.

Hocam 2 adet bu şekilde kablo daha buldum, bunlar nedir? Ne işe yarıyorlar?
Sata kabloları. Sata ssd varsa ona takıyorsun.

Sata kabloları. Sata ssd varsa ona takıyorsun.
Anladım, sağ olun tekrardan.

Ya tekrardan rahatsız edeceğim :D Anladığım kadarı ile pakette olmayan 2 çivi ekran kartında, 3 farklı pakette olan parçalar ise aio'yu farklı soketlere takmak için kullanılıyor değil mi? Yani çiviler hariç pakettekiler ile işim yok?

Dosya Ekleri

• 17521653637368919236918308241720.jpg
    17521653637368919236918308241720.jpg
    197,5 KB · Görüntüleme: 30
Son düzenleme:

Ya tekrardan rahatsız edeceğim :D Anladığım kadarı ile pakette olmayan 2 çivi ekran kartında, 3 farklı pakette olan parçalar ise aio'yu farklı soketlere takmak için kullanılıyor değil mi? Yani çiviler hariç pakettekiler ile işim yok?
Galiba soğutucu nun vidaları fakat işin yok evet montaj ekibi her şeyi yapıyor onlar extra artan parçalar

Evet eğer ekran kartının braketi vidalı şekildeyse oranındır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı