Çözüldü Hazır sistem sıfırdan nasıl kurulur?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Mort4lResist4nce

Hectopat
Daha fazla  
Selam arkadaşlar, ben hazır sistem almak istiyorum ama nasıl kurulur klavye, monitör, mouse falan hepsi kasaya nasıl bağlanır 0'dan bir video aradım ama bulamadım bayağı detaylı gösteren birisini. Herkes üstten gösterip geçiyor PC bilgim çok yok kurulum bilgim ise hiç yok bu yüzden bu arada sadece klavye mouse falan bağlamak değil PC'yi nasıl güce baglayip açıyoruz? O kadar 0'dan bir anlatım arıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Gelen parçaları uygun delige sokacaksin kanka telefonu şarj etmek gibi. Kurulum bitince Windows kurman gerekecek, cok zor degil fakat kendin yapmani onermem hazir sistem alip bilen birine Windows kurdurman daha iyi olacaktir.
Soruya cevap olarak;
6 adet parca var(eger APU degilse)
Anakart, islemci, RAM, ekran karti, SSD, PSU, kasa falan.
Hepsi anakart uzerinde birlestiriliyor.
Senin sorun monitor falan aldığın zaman nasıl kasaya takacagin herhalde;
Monitor aldığın zaman yaninda 2 tane kablo gelir.
1-priz ile monitore takarsin bu monitor e guc vermek icindir.
2-monitor ile ekran kartina takarsin bu monitore goruntu vermek icindir. Yani rahat ol gerekli kablolar monitor ile gelecek.
Ve kasa yi topladigin zaman 1 kablo yeterlidir calistirmak icin PSU'ya takacaksin onu sonra PSU anahtarini acip Power'a bas calisir.
Ama dedigim gibi kendin topladigin PC de PC FreeDOS olur yani isletim sistemi olmaz senin elinde Windows kurulu olan bir flashbellek olmasi lazim biraz ugrastirici bence sen benim dedigimi yap hazir sistem al ve flash bellek ile Windows kurulumu yap.
Normal de bu kadar detayli yazmazdim yasin kucuk herhalde o yuzden uzattim biraz benim de ilk alirken şüphelerim çoktu.
Edit; buradan ıtıbaren oku. Zaten hazir sistem alacakmissin bosuna yazdim gibi geldi neyse
Cevap dostum 3 tane kablo var şimdi ikisini anlattim zaten monitor kablosu.
Digeri ise sisteme gucu ileten Power kablosu bunu kasanin alt kisimlarinda olan PSU'ya takacaksin.
Bu kadar diger kalan mouse klavye falan USB girisli zaten uygun deliklere dogru sekilde takman yeterli
Fakat alirken ekran karti takili gelmeyecek onu da video izleyerek yapabilirsin.

Gelen parçaları uygun delige sokacaksin kanka telefonu şarj etmek gibi. Kurulum bitince Windows kurman gerekecek, cok zor degil fakat kendin yapmani onermem hazir sistem alip bilen birine Windows kurdurman daha iyi olacaktir.
Soruya cevap olarak;
6 adet parca var(eger APU degilse)
Anakart, islemci, RAM, ekran karti, SSD, PSU, kasa falan.
Hepsi anakart uzerinde birlestiriliyor.
Senin sorun monitor falan aldığın zaman nasıl kasaya takacagin herhalde;
Monitor aldığın zaman yaninda 2 tane kablo gelir.
1-priz ile monitore takarsin bu monitor e guc vermek icindir.
2-monitor ile ekran kartina takarsin bu monitore goruntu vermek icindir. Yani rahat ol gerekli kablolar monitor ile gelecek.
Ve kasa yi topladigin zaman 1 kablo yeterlidir calistirmak icin PSU'ya takacaksin onu sonra PSU anahtarini acip Power'a bas calisir.
Ama dedigim gibi kendin topladigin PC de PC FreeDOS olur yani isletim sistemi olmaz senin elinde Windows kurulu olan bir flashbellek olmasi lazim biraz ugrastirici bence sen benim dedigimi yap hazir sistem al ve flash bellek ile Windows kurulumu yap.
Normal de bu kadar detayli yazmazdim yasin kucuk herhalde o yuzden uzattim biraz benim de ilk alirken şüphelerim çoktu.
Edit; buradan ıtıbaren oku. Zaten hazir sistem alacakmissin bosuna yazdim gibi geldi neyse
Cevap dostum 3 tane kablo var şimdi ikisini anlattim zaten monitor kablosu.
Digeri ise sisteme gucu ileten Power kablosu bunu kasanin alt kisimlarinda olan PSU'ya takacaksin.
Bu kadar diger kalan mouse klavye falan USB girisli zaten uygun deliklere dogru sekilde takman yeterli
Fakat alirken ekran karti takili gelmeyecek onu da video izleyerek yapabilirsin.

Son düzenleme:
Çözüm

Öncelikle çok teşekkürler hayır yaşım küçük değil 20 yaşındayım ama yazımda da bahsettiğim gibi bu işlere çok uzak olduğum için işimi garantiye almak istedim ama kolaymış teşekkür ederim vaktini ayırıp cevap verdiğin için.

Ne demek yeni eklemeler yaptim bakabilirsiniz.
İçim rahat etmedi diye yaziyorum tekrar yanlış anlama karisik yazdim
1-ekran karti takili gelmeyecek ilk once ekran kartini takin.
2--sisteme guc kablosunu takin.
3-monitor u kurun ve sisteme baglayin.
4-klavye mouse falan takin.
5-her şeyi tamamladiniz ve sistemi acmaya hazirsiniz ama durun eksik bir şey var
Sistem FreeDOS gelecek yani isletim sistemi olmadan(tabii satin almazsaniz)
8 GB flash bellek satin alin ve internet kafaye giderek buna Windows yukleyin.
Hazir olan flash bellegi sisteme takin ve kuruluma baslayin.
7-Windows'u kurdunuz ama yine bir şeyler kurmaniz gerekecek suruculer. Bunlarida tek tek kendi sitelerinden kurmanizi oneririm.
Ben bildiklerimi yazdim okumaya usenmeden okuyanlar varsa hatalarim varsa duzeltirlerse iyi olur inseallah guzel gunlerde kullanirsiniz.

Son düzenleme:
Peki ekran kartını alırken söylersem takmazlar mı? Ve evet klavye fareyi falan biliyorum Windows kurulumunu da biliyorum o da kolay esas benim için buradaki PSU infosuydu çok sağ ol tekrardan.

Ekran kartida kolay takili olarak gelmesi sakincalidir.
Havada durdurugu icin cok saglikli degil yani bir tumsekte falan zarar gorur. Kolay zaten takimi videolari var detayli olarak.

Ekran kartida kolay takili olarak gelmesi sakincalidir.
Havada durdurugu icin cok saglikli degil yani bir tumsekte falan zarar gorur. Kolay zaten takimi videolari var detayli olarak.

Tamamdır kolaysa zarar vermeden takabilirim umarım. Teşekkürler iyi geceler hocam.

Tamamdır kolaysa zarar vermeden takabilirim umarım. Teşekkürler iyi geceler hocam.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Iyi geceler rica ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…