Sıfırdan toplanan R5 7600 hazır sistem nasıl test edilir?

SkyHawking

Hectopat
Merhaba arkadaşlar.

Sıfırdan masadan, ethernet kablosuna kadar sistem satın aldık. Tüm bileşenler için fare, kulaklık, monitör, klavye, kasa ilk aldığımızda hangi testler uygulanmalıdır? Ve hangi programlar veya sürücüler indirilip kurulmalıdır? Sağlıklı bir şekilde kullanmak için neler yapılmalıdır?

Bu konularda bilgim pek olmadığı için detaylı açıklama yaparsanız sevinirim.

Kasam şu: Meder Gold | AMD Ryzen 5 7600 | 16 GB DDR5 | Sapphire RX 9060 XT 16 GB | 1 TB SSD Tavsiye Sistem - incehesap.com

Ekran kartı Driver'ı. BIOS güncelleme, chipset Update'leri. Sonrasında orijinal Windows var ise Update'leri yapmasına izin ver. Herhangi bir 3rd party program kullanmayın driver kurmak için. BIOS'tan XMP'i aktif etme. Sonrasında programlar ile testler(OCCT, FurMark, Prime vb.).

Ekran kartı Driver'ı. BIOS güncelleme, chipset Update'leri. Sonrasında orijinal Windows var ise Update'leri yapmasına izin ver. Herhangi bir 3rd party program kullanmayın driver kurmak için. BIOS'tan XMP'i aktif etme. Sonrasında programlar ile testler(OCCT, FurMark, Prime vb.).
AMD ekran kartı için "AMD Software: Adrenalin Edition Application" uygulaması mı indirilmelidir?
Chipset update'lerini nereden yapabilirim?
Program testleri 3 adet mi olmalıdır?

Cevabınız için teşekkür ederim.

BIOS ve Chipset Update'leri için anakartınızın web sitesinden indirmeniz gerekiyor. Anakartınızın direk tam modelini yazarak aratabilirsiniz. Eğer çok bilginiz yoksa, BIOS konusunda tanıdığınız birinden yardım alabilirsiniz. AMD ekran kartlarına hakim değilim. Hangi program ile birlikte driverı kuruluyor bilmiyorum, ancak "AMD Software: Adrenalin Edition Application" bunu kurmanız gerektiğini düşünüyorum.

OCCT programı içerisinden CPU, RAM, GPU ve PSU için testler yapabiliyorsunuz.
FurMark programı ile GPU'yu test edebilirsiniz.
AIDA64 ile CPU'yu test edersiniz.

Cevap yazarken aklıma gelen programları yazdım. Birçok farklı program mevcut. İnternetten araştırabilir, veya burada daha önce açılan konuları okuyarak daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı