Hazır sistem sonrası yapılması gereken işlemler

Megac

Decapat
Daha fazla  
Meslek
Elektrik Elektronik Mühendisi
Technopat'ın başlıktaki konu ile ilgili yaptığı videoyu izledim. İlk kısımda USB belleğinize BIOS güncellemesini atın sonrasında Windows 11 yükleyin diyor ve bundan sonra USB belleğinizde hem BIOS güncellemesi hem de Windows'un hazır olacak şeklinde söylemi oluyor. Rufus ile Windows USB'si oluştururken sıfırlama işlemi oluyor. Bu belirtilen işlemlerin ayrı ayrı USB'lerde mi yapılması gerekli kaçırdığım bir konu mu var?

Başka videolarda yaklaşık 4 saat süren RAM testi ve 1 gün boyunca yapılabilecek başka testler yapılması gerektiği belirtilmiş. Benim günlük 4 saat zamanım önümdeki çalışma sürecinde kalmıyor gibi bir şey. Bu testler yapılmalı mı? Kesinlikle yap diyebileceğiniz neler var?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Aldığım sistem: FOX-BONFIRE/ntel Core i3 13100F/ASUS Radeon RX 6650 XT DUAL 8GB OC/16GB DDR4/480GB NVME M.2 SSD/GAMING BILGISAYAR |ITOPYA.COM (Anakart -k sürümü )

Windows'u USB'ye yazdırın yeterli, başka bir şey yapmanıza gerek yok. Sunucu işletmiyorsaniz RAM testine de gerek yok. Arızalık durum olursa zaten kullanim esnasında elbet hata ile karşılaşırsiniz. Windows'u USB'ye yazın, Windows'u kurun, sürücüleri kurun, kullanıma hazır.

Yapılması gerekenler, BIOS Update, Windows Update, ekran kartı driver kurulumu ve diğer sürücüler.
Test olarak, islemci ve ekran kartı stres testi, SSD için CrystalDiskMark testi, CPU Z ile RAM chipsetlerini öğrenebilirsin.
Onun dışında sentetik testler ve oyun testleri yapabilirsiniz muadilleri ile karşılaştırıp fikir edinebilirsiniz. Onun dışında illa da yapmalısın denilecek bir şey aklıma gelmedi, RAM testi falan yapmadım ben hiç zaten kullanımda belli eder.

Yapılması gerekenler, BIOS Update, Windows Update, ekran kartı driver kurulumu ve diğer sürücüler.
Test olarak, islemci ve ekran kartı stres testi, SSD için CrystalDiskMark testi, CPU Z ile RAM chipsetlerini öğrenebilirsin.
Onun dışında sentetik testler ve oyun testleri yapabilirsiniz muadilleri ile karşılaştırıp fikir edinebilirsiniz. Onun dışında illa da yapmalısın denilecek bir şey aklıma gelmedi, RAM testi falan yapmadım ben hiç zaten kullanımda belli eder.
İlk usb ile bios update sonra usb ile windows kurulumu şeklinde mi ilerleyeyim ?

Windows'u USB'ye yazdırın yeterli, başka bir şey yapmanıza gerek yok. Sunucu işletmiyorsaniz RAM testine de gerek yok. Arızalık durum olursa zaten kullanim esnasında elbet hata ile karşılaşırsiniz. Windows'u USB'ye yazın, Windows'u kurun, sürücüleri kurun, kullanıma hazır.

RAM konusunda teşekkür ederim. Sorun şu videoda BIOS Update dosyasını attıktan sonra Rufus'tan Windows dosyası atılıyor. İşlemler yapılırken tek USB'de hem BIOS Update hem de Windows oluyor. Fakat ben aynı işlemi yaptığımda USB'deki Windows güncellemesi siliniyor. İlk BIOS Update yapıp sonra flashı çıkarıp USB'ye tekrar Windows'u atmam filan gerekecek herhalde

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı