Çözüldü Hazır sisteme ekran kartı nasıl takılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

mbboyun

Kilopat
Merhaba, yayıncı hazır bir bilgisayar kasasından aldık. Ekran kartı ayrıyeten geldi. Direkt anakarttaki yere takıp çalıştırırım diye düşünmüştüm ama düşündüğüm gibi olmadı. Daha önce hiç bilgisayar parçalarıyla uğraşmadığım için hiç bilgim yok. Sizden yardım etmenizi istiyorum.
Kasa: Rampage Hydra v3.
Ekran kartı: Gigabyte RTX 5060 Ti.

Kasanın içerisi bu şekilde:

image.jpg

IMG_3575.jpeg

Gelen diğer şeyler:

image.jpg

Ekran kartı:

F6726FE4-CDFC-495C-8EA9-F396A470AAEF.jpeg

Ekran kartındaki mavi ile işaretlediğim yer ana karttaki yerden daha dar gözüküyor. Acaba önemsemeden girdiği kadar mı takmam gerekiyor? Eğer öyleyse bile ekran kartında kırmızı ile işaretlediğim yerden dolayı zaten uyup uymadığını göremiyorum o metal parçayı söküp kasanın dışından mı ekran kartını mı sağlamlaştırmalıyım? Ya da ekran kartı havada olacak şekilde monteleyip kablo falan mı takılması lazım?
Bilgisayar parçalarıyla daha önceden uğraşmadığım için biraz karmaşık yazmış olabilirim. Yanlış bir şey yapıp bozmak istemiyorum.

Merhaba, yayıncı hazır bir bilgisayar kasasından aldık. Ekran kartı ayrıyeten geldi. Direkt anakarttaki yere takıp çalıştırırım diye düşünmüştüm ama düşündüğüm gibi olmadı. Daha önce hiç bilgisayar parçalarıyla uğraşmadığım için hiç bilgim yok. Sizden yardım etmenizi istiyorum.
Kasa: Rampage Hydra v3.
Ekran kartı: Gigabyte RTX 5060 Ti.

Kasanın içerisi bu şekilde:

Eki Görüntüle 2576214

Eki Görüntüle 2576218

Gelen diğer şeyler:

Eki Görüntüle 2576228

Ekran kartı:

Eki Görüntüle 2576216

Ekran kartındaki mavi ile işaretlediğim yer ana karttaki yerden daha dar gözüküyor. Acaba önemsemeden girdiği kadar mı takmam gerekiyor? Eğer öyleyse bile ekran kartında kırmızı ile işaretlediğim yerden dolayı zaten uyup uymadığını göremiyorum o metal parçayı söküp kasanın dışından mı ekran kartını mı sağlamlaştırmalıyım? Ya da ekran kartı havada olacak şekilde monteleyip kablo falan mı takılması lazım?
Bilgisayar parçalarıyla daha önceden uğraşmadığım için biraz karmaşık yazmış olabilirim. Yanlış bir şey yapıp bozmak istemiyorum.
Bazı 5060 modellerinde PCI-E express o şekilde. Normal.

1758283970779.png

Anakarttaki şu mandalı aç sonra ekran kartını yerleştir. Tam yerleşince şu soldaki kısımdan vidala ekran kartını. Vidalarken ekran kartını kaldırabilirsin hafifçe.

1758284019311.png

Bunlarıda yaptıktan sonra güç girişlerini bağla.

Öncelikle hayırlı olsun. YouTube'da ekran kartı montaj videolarını açıp bakarsanız direkt takarsınız çok kolay. Ekran kartının altındaki çıkıntıyı anakarttaki PCI-e slotuna oturtacaksınız çıt diye ses gelecek zaten sonrası 2 vida beyaz olan güç kablosunu bağlayın tamamdır.

@mbboyun Bu arada kasadaki neredeyse tüm fanlar yanlış konumlandırılmış. Tüm fanlar egzoz.

1758284208543.png

En azından şuradaki fanları ters çevir.

Son düzenleme:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bağlantı gösteriyor izleyerek rahat Bir şekilde yapabilir sin

@mbboyun bu arada kasadaki neredeyse tüm fanlar yanlış konumlandırılmış. Tüm fanlar egzoz.

Eki Görüntüle 2576231

En azından şuradaki fanlar ters çevir.

Reverse fan değil mi onlar? Cidden fanları ters takıp mı göndermişler :D sistemi açıp 1 test yapın kasa içinden önüne peçete tutun peçeyi çekip havayı dışarı atıyorsa ters koymuşlardır eğer peçeteyi iterse fanlar reversedir değişmeye gerek yok.

Reverse fan değil mi onlar? Cidden fanları ters takıp mı göndermişler :D sistemi açıp 1 test yapın kasa içinden önüne peçete tutun peçeyi çekip havayı dışarı atıyorsa ters koymuşlardır eğer peçeteyi iterse fanlar reversedir değişmeye gerek yok.
1758284689366.png

Reverse fanlar bu şekilde oluyor. Sağdakiler normal fan.

1758284715860.png

Kral yeni alınca öyle oluyor birçok bilgisayar çıkar düz takip geçiyor evde ben kendim ayarlanmıştır çok ısınıyor diye

Bazı 5060 modellerinde PCI-e Express o şekilde. Normal.

Eki Görüntüle 2576229

Anakarttaki şu mandalı aç sonra ekran kartını yerleştir. Tam yerleşince şu soldaki kısımdan vidala ekran kartını. Vidalarken ekran kartını kaldırabilirsin hafifçe.

Eki Görüntüle 2576230

Bunları da yaptıktan sonra güç girişlerini bağla.

Fanları halledebilirim ama ekran kartını hala yapamadım.
Ana karttaki mandalı yere iterek açtım.
Ama yine o metal yeri tam nasıl oturtacağım beynim algılamıyor.
Tam fotoğraflarda anlaşılıyor mu bilmiyorum ama tam yerine oturtma yerine getirdiğimde. O metal yer havada kalıyor sanki anakart engelliyormuş ve çok ilerdeymiş gibi. Biraz boşluk olsa tam olcakmış gibi.

IMG_3577.jpeg IMG_3578.jpeg IMG_3579.jpeg IMG_3580.jpeg IMG_3581.jpeg

Fanları halledebilirim ama ekran kartını hala yapamadım.
Ana karttaki mandalı yere iterek açtım.
Ama yine o metal yeri tam nasıl oturtacağım beynim algılamıyor.
Tam fotoğraflarda anlaşılıyor mu bilmiyorum ama tam yerine oturtma yerine getirdiğimde. O metal yer havada kalıyor sanki anakart engelliyormuş ve çok ilerdeymiş gibi. Biraz boşluk olsa tam olcakmış gibi.

Eki Görüntüle 2576249Eki Görüntüle 2576250Eki Görüntüle 2576251Eki Görüntüle 2576252Eki Görüntüle 2576253
1758285963381.png

Şuradaki boşluğa gelecek o ekran kartındaki metal kısım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı