Hazır sistemler neden daha ucuz?

Kesinlikle alırken RAM, SSD ve bazen de kasa/psu değiştirmek gerekiyor çoğu firmanın satışa sunduğu hazır sistemleri alırken. CL48 DDR5 RAM ve ve olabilecek en dandik M.2 SSD'leri koyanlar var utanmadan.
O parçaları değiştirince de toplama sistemden fiyat olarak farkı kalmıyor.

Tahminimce kampanya ve daha çok satış yapmak için. Toplama bilgisayar alacak birinin bilgisayardan iyi anlıyor olması lazım veya ayrı ayrı parça satışı fazla olmuyordur özellikle daha az önemli olan bileşenler için atıyorum tüm parçaları ayrı satışına göre kasa, fan, anakart, PSU gibi parçalar ekran kartından çok daha azına satılıyordur hem bu parçalarında satışını arttırmak için hem de toplama bilgisaylara nazaran çok daha fazla insana satış yapabilmek için biraz daha fiyattan kısıyorlardır.

O parçaları değiştirince de toplama sistemden fiyat olarak farkı kalmıyor.
O parçaları kaliteli sunup halen fiyat avantajlı sistem sunan yerler de var aslından biraz araştırınca. Hazır sistemlerde diğer parçaları dandik olarak seçmeyip değiştirince genelde ekran kartı avantajlı fiyatta oluyor benim takip ettiğim 1-2 yerde.

Kesinlikle alırken RAM, SSD ve bazen de kasa/psu değiştirmek gerekiyor çoğu firmanın satışa sunduğu hazır sistemleri alırken. CL48 DDR5 RAM ve ve olabilecek en dandik M.2 SSD'leri koyanlar var utanmadan.

Evet, özelleştirmeye kalkınca da neredeyse aynı fiyata geliyor.

PSU'nun ve diğer parçaların iyi olup olmadığını nasıl anlaşılır?
Hazır sistem almayı düşünüyorum ve geleceğe yönelik olsun diye 7500F'li DDR5 almayı düşünüyorum. Ekran kartı 4060 yeterli olur diye düşünüyorum fakat diğer tüm bileşenleri iyi olsun istiyorum Anakart'tan PSU'ya kadar. Sizce doğru mu düşünüyorum? Piyasanın 1-2 üstüne daha kaliteli sistem alıp birkaç yıl sonra belki 5000 serisi ekran kartı takmak daha mantıklı olabilir mi? Tabii destekler mi bilmiyorum, ne kadar güvenilir siteler onu da bilmiyorum

Evet, özelleştirmeye kalkınca da neredeyse aynı fiyata geliyor.
Adam technopat ya da benzeri bir kanal ile anlaşıp sistem için video hazırlattırıyor. Doğru düzgün parça kullanıp fiyat diğer firmalara göre yüksek kalınca videonun altına yorumlar doluyor pahalı alınmaz, bilmem nerde aynı sistem daha ucuz diye. Gidip bakıyorsun aynı burada konuşulduğu gibi ram, ssd ve kasa/psu çöp. Kötü parça kullanırsa ve fiyatı uygun yaparsa bu sefer de parçalar kötü diye yorum yapılıyor.

Fiyat yüksek ama parça iyi diyen ya da fiyat düşük ama parçalar dandik diyen 1 tane ise bir önceki söylediğim gibi boş boş yorum yazan ve milletin kafasını karıştıran 10 tane adam oluyor maalesef. Durum böyle olunca da çoğu firma ilk görünen fiyatı düşük tutup çok fazla araştırmayan ya da çok anlamayan müşterileri kaçırmamak için kötü parça ve düşük fiyat yapmayı tercih ediyor genellikle.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı