Hazır sistemlere zam geldi

Parçaların geldiği arabanın benzini bile Dolar'la. Her şey Dolar.

Ben iktidara kim gelirse gelsin bir şey değişeceğini sanmıyorum yöneticiler kendi cebini düşünüyor halkı değil adam gibi biri başa geçmediği sürece halimiz hep aynı hep aynı.
"İktidara şu gelirse her şey değişir" diyemiyorum ama bizi yönetmekten aciz kişilerin elini kolunu sallayarak 20 sene başımızda kalmasına da razı kalamıyorum. En azından ders almalı ki yanlış yaptığında halkın tepki verebileceğinden korkmalılar. Ama halk tepkisiz kaldıkça işler rezil boyuta doğru gidiyor.

İnsanların açgözlülüğü olabilir. Doğasında var. Ancak bunu kontrol edecek kanunlar ve kanunun uygulayıcıları da var. Siz onlara laf söyleyemeyip, doğrudan "halk açgözlü" derseniz, bunu imkanı yok kabul etmem. Yeteri kadar aynı suçlamayı duyuyoruz sürekli. Neden? Çünkü en kolayı halkı=insanları suçlamak.

Dolar serbest piyasada 22.5 şuan bir şey alacaksanız bir saniye bile beklemeyin.

Serbest piyasa, nasıl bir kanunla bunun önüne geçebilirsin ki? Ha geçersin geçmesine ama o zaman da komunizme doğru gideriz.

Önüne geçilecek bir durum yok, dolar zaten ortada. Herkes kafasına göre fiyat koysun bir de, sonra daha da pahalı olsun her şey. Daha da söylenelim pahalı diye. RTX 4060 Ti 15K'den satışa koymuş (13'e düşürmüş şimdi baktım) Teknobiyotik ve tek satıcı o gözüktü. Bu diğer satıcıların fiyatınıda etkileyecek bu sayede fiyat yüksek kalacak. Fırsatçılık budur. Normalde 8K'den çıkacak deniyordu güya, adamlar 16 GB versiyonu fiyatına çıkardı 8 GB olanı.

Serbest piyasa, nasıl bir kanunla bunun önüne geçebilirsin ki? Ha geçersin geçmesine ama o zaman da komunizme doğru gideriz.
Bayağı uzun yazmıştım da, gereksiz gerginliğe sebep olacağını düşündüğüm için sildim.
Ülke kötü yönetiliyor, değiştirilmesi gerekiyor acilen. Söyleyeceklerim bu kadar.

Son düzenleme:
Vergi denilen şeyi hatırlatayım isterseniz. Yabancı ülkelerdeki vergi ile bizimki bir değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…