Haziran 2020 Su faturaları

Haziran ayı su faturanız nasıl geldi

• Normal

• Abartı

Sonuçları sadece ankete oy verdiğinizde görebilirsiniz.
Son okuma tarihinden ilk okuma tarihini çıkarıp kaç aylık fatura olduğunu öğrenebilirsin.
İzmir'de oturuyorum. 3 kişilik bir aileyiz. 4 ayda 360TL kadar geldi. 84 TL atık su bedeli bu arada.
Bir ayın faturası malesef. Parasında değilim de kullansam içim yanmayacak. Kullanmadığım hizmetin parasını alıyorlar. Şikayet ettiğinde de “kullanmışın gelmiş” falan yapıyorlar.

Mavi Masa'dan doğru anladıysam, Ankara'da şu an korona sürecinde ötelenen faturaların, önceki kullanımlar esas alınarak kesilmesi gibi bir durum var. Geçen internet bankacılığından faturalara bakıyordum, daha önce ödenmiş bir tutar aynen duruyordu. Mavi Masayı arayıp "ben bunu ödedim ama ödenmemiş görünüyor" dedim, meğer o ikinci bir faturaymış. Virüs nedeniyle saat okuma yapılamadığı için tahmini olarak aynı tutarla düzenlenmiş. Ha ne kadar doğru bir yöntem, tartışılır ama konu aşağı yukarı bu.

Mavi Masayı arayıp detaylı bilgi alabilirsiniz.

Merhaba an itibari ile elime geçen su faturasında bu ayın kullanım bedeli 150TL yazıyor. Tek başıma yaşayan adamım. Yıllardır 40-50TL gelen fatura ne değişti de 156TL gelmeye başladı anlamadım. Aramızda bu durumdan başka etkilenen var mı?
Ona göre sayacı kontrol ettireceğim.

Not: Aski (Ankara)
Ankara’da durum nasıl bilmiyorum fakat ben Mart ayından beri pandemiden dolayı ailemin yanında kalıyorum, 4 aydır 1 damla su akmayan eve her ay 35 TL su faturası geliyor. Su saatini okumadan gönderiyorlarmış faturayı. Öğrenci evi, abonelik ev sahibinin üstüne su kullanmadığım halde ödediğim faturalar ne olacak bilmiyorum.

Halkı zar zor geçinirken yol köprü yapan zihniyetten ne beklenirdi zaten.

Eskiden su bulamıyorduk çeşme geldi herkesin başı zorla açılıyordu bir de itiraz ediyonuz ekonomimiz süper herkesin altında araba awmler dolu dolu parası olmayan nasıl oluyor bütün alışveriş merkezleri dolu herkeste para bol yok diyen yalan söylüyordur (!)

Eskiden su bulamıyorduk çeşme geldi herkesin başı zorla açılıyordu bir de itiraz ediyonuz ekonomimiz süper herkesin altında araba awmler dolu dolu parası olmayan nasıl oluyor bütün alışveriş merkezleri dolu herkeste para bol yok diyen yalan söylüyordur (!)

Doğrudur hocam bazı tanıdıklarım para yok diye gezip yazlık vs. alıyorlar.
Ve durumu iyi olan çoğu kişinin düşüncesi (ülkede ekonomi mükemmel ABD bizi kıskanıyor)
Yok öyle bir şey kendi Vatan'ı hariç yabancılara yatırım yapan iktidardan ne bekliyorsun suriyelilere 37 milyon dolar yatırım yapmıştı (yanlış hatırlamıyorsam) onlara yapana kadar ekonomimizi geliştirseydik veya boşuna savaşa girmeseydik iyiydi bizim kardeşlerimiz yabancı memlekette can verirken suriyeliler sahilde nargile içsin böyle adalet olmaz olsun!

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı