Çözüldü Hazırlık 1 sene mi yoksa seviyeye göre mi sürüyor?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
9
Yer
Detroit
Üniversite hazırlık sınıfına gireceğim, ertesi hafta bize STS yapacaklar. Her kur 2 ay diyorlar, şimdi ben B1 veya B1+ seviyesi çıkarsam hazırlığı yine sene sonuna kadar mı okurum yoksa 2-4 ay mı? Eğer cevap ikincisiyse bu demek oluyor ki bölüm derslerine yarıdan mı başlayacağım? Kafam karışık, bu konuyu aydınlatabilen birileri olursa sevinirim.

Çözüm
Merhaba.
Hazırlık öğretimi bir senedir, bir sene dolmadan geçiş yapabilmen mümkün değil; fakat bazı üniversiteler, hazırlığı erken bitiren öğrencilere bölüme geçiş yapma hakkı tanıyabiliyor. Bazı üniversiteler de hazırlığı erken bitirsen de yıl sonuna kadar seni bekletiyor yani tamamıyla üniversitene kalmış bir durum. Sizin yerinizde olsaydım hazırlığı erken bitirmekle uğraşmaz, sene sonuna kadar okurdum.
Merhaba.
Hazırlık öğretimi bir senedir, bir sene dolmadan geçiş yapabilmen mümkün değil; fakat bazı üniversiteler, hazırlığı erken bitiren öğrencilere bölüme geçiş yapma hakkı tanıyabiliyor. Bazı üniversiteler de hazırlığı erken bitirsen de yıl sonuna kadar seni bekletiyor yani tamamıyla üniversitene kalmış bir durum. Sizin yerinizde olsaydım hazırlığı erken bitirmekle uğraşmaz, sene sonuna kadar okurdum.

Çözüm
Merhaba.
Bu halde bölüme geçiş yapma hakkı muafiyet sınavlarıyla mı oluyor? Her dönem sonunda hazırlık muafiyet sınavları oluyormuş bizim üniversitede. Ben baştan yanlış anlamışım. Muafiyete girmem, hazırlığı okurum o zaman. Bizim YDYO'nun hocaları iyi diyorlar, umarım öyledir.

@Connor The Android evet. Mesela YDS/TOEFL gibi sınavlardan istenen puanı almışsındır, doğrudan bölüme geçiş hakkı tanınabilir. Üniversitene kalmış durum. Bazı üniversiteler de git, okula gelme diyerek öğrenciyi sene sonuna kadar bekletiyor ya da kur bitirme sınavı gibi bir şey oluyor, bazı öğrenciler onu erkenden bitirerek bölüme geçiyor. Her sınıfın yerinde tüketilmesi gerekildiğini düşünüyorum. Madem hazırlık muafiyet sınavına girecektin, ne demeye hazırlık okudun diye sorarım :D Her ne kadar ikinci dönem olsa da ilk dönemki dersleri görmediğin için ister istemez geri kalacaksın zaten.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı