Hazırlık okunmalı mı?

wallenberg

Decapat
Bu sene 2.mezunum. Eğer bir de hazırlık okursam işi iyice uzatmış oluyorum. Hazırlık okumanın üniversitede çok fazla bir önemi var mı? Açıkçası bazı forumlarda 1 senen boşa gidiyor tarzında yorumlar okumuştum. Bu yorumlar doğru mu? Bir de top ünilerdeki hazırlık sınavları ile normal ünilerdeki hazırlık sınavları arasında çok fazla fark var mıdır? Bilen anlatırsa sevinirim.

Sınavı geçersen hazırlığa kalmana gerek yok. Hazırlık sınavı da zor değil. Azıcık günlük hayatında İngilizce kullanıyorsan geçersin. Zorluk anlamında Üniversiteden üniversiteye değisiyor ancak hemen hemen aynı.

Hazırlığın avantajı okul ve çevresini tanımada iyi bir avantaj sağlıyor. Onun harici ingilizceniz varsa gitmenizi pek önermem ama sınav stresinden kurtulup ara vermede iyi diyebilirim. Top ünilerin hazırlıkları hakkında bilgim yok ama normallerde sınavı geçerseniz 1 senenin ardından belge veriliyor.

Bölümüne ve zorluğuna göre değişir. Eğer kolaysa hayatından 1 yıl daha vermene gerek yok zaman kaybı olur ancak zorsa zaten boş vaktin olmayacak.

Okuduğunuz kurumun hazırlık sınavını geçebiliyorsanız okumanıza gerek yok. Çok sığ gibi gelebilir. Ama durum budur. Bu soruyu yeni yerleşmiş öğrencilerin aklına sokan, koçlar ve danışmanlar. Sınava hazırlık döneminizde gösterdiğiniz yüksek performansın ödülü olarak hazırlık sınıfını gösteriyorlar. Ama ciddi bir tempo düşüşü oluyor. Bu da hazırlığın verimini düşürüyor ve bir sonraki sene ise birinci sınıfta zorlanmanıza sebep veriyor.

Bu sene 2.mezunum. Eğer bir de hazırlık okursam işi iyice uzatmış oluyorum. Hazırlık okumanın üniversitede çok fazla bir önemi var mı? Açıkçası bazı forumlarda 1 senen boşa gidiyor tarzında yorumlar okumuştum. Bu yorumlar doğru mu? Bir de top ünilerdeki hazırlık sınavları ile normal ünilerdeki hazırlık sınavları arasında çok fazla fark var mıdır? Bilen anlatırsa sevinirim.

Kesinlikle okunmaz. Vakit kaybı.
Ben Anadolu lisesinde okudum zorunlu olarak verdiler.
Sonra üniversite de zorunlu tuttu 2. side gereksiz. Boşa 2 yılım gitti.

3 yaş küçük başladığım için okula fazla kaybım olmadı ama kesinlikle vakit kaybı. 20 yaşında bitirmek vardı üniyi.

4.5 yaşında 1. sınıfa başladım.

Son düzenleme:
Bende senin gibi erken 1. sınıfa başladım ve 20 yaşında üniversiteden mezun oldum. Hazırlık sınıfı kesinlikle faydalı birşey çünkü kurslardan öğrenemeyeceğin seviyede ingilizce öğretiyorlar. Direk İngiliz dil bilgisi veya edebiyatı gibi bir bölümden mezun olmadığın sürece bir ingilizce öğretmenliği okuyandan bile daha iyi ingilizce bilgisine sahip olacaksın. En azından bizim okulda giriş seviye C1'e kadar öğrendik zamanında. Çoğu hazırlık okulunda da benzerdir. İlerde işine yarar mı yarar. İngilizce bildiğin için şirketlerde dil tazminatı gibi şeyler kazanma şansın oluyor ve asgari ücretle çalışacak olsan bile tazminat alacağın için maaşın ciddi oranda artıyor.

Ben mesela Müsteri temsilcisiyim. İngilizce bildiğim için ona göre bir projede çalışıyorum ve Türkçe MT'lik yapanlar 17 bin alırken ben tam net bir mebla veremem ama asgari ücret +%40 gibi bir para alıyorum yan haklar olmadan. Yan hakları sayarsak neredeyse 30'a varıyor maaşım. Sadece ingilizce bildiğim için mesela.

Bu devirde hiç okuma. Max 5 yil sonra BİM'e basvuru formu doldurcan zaten. Kafani calistir baska yollar var.
Dediklerin sadece okulda yan gel yatanlar için.

Bu arada aklıma gelmişken söyleyim. Hazırlık sınıflarında sana hazırlık atlama sınavında sorduklarından daha detaylı ingilizce öğreniyorsun. Üniversite hazırlık öncesi normal bir öğrencinin de yüzde %99'Luk kesiminin I'm a pencil'dan ileri ingilizce öğrenmediğini varsayarsak 1 yıl vermek kesinlikle değer.

Son düzenleme:
Bu devirde hiç okuma. Max 5 yil sonra BİM'e basvuru formu doldurcan zaten. Kafani calistir baska yollar var.
Memur evladı olunca okumaktan başka şansın olmuyor. Aileden bir işimiz olsa zaten okumam.

Sınavı geçersen hazırlığa kalmana gerek yok. Hazırlık sınavı da zor değil. Azıcık günlük hayatında İngilizce kullanıyorsan geçersin. Zorluk anlamında üniversiteden üniversiteye değisiyor ancak hemen hemen aynı.

YKS'ye çalıştığım için İngilizceyi bayağı saldım hocam. Yazın ufak bir program iş görür mü?

Memur evladı olunca okumaktan başka şansın olmuyor. Aileden bir işimiz olsa zaten okumam.

YKS'ye çalıştığım için İngilizceyi bayağı saldım hocam. Yazın ufak bir program iş görür mü?
İngilizce oku derim fırsatın varsa. Çünkü ingilizceyi düzgün bilen çalışan sayısı cidden az. Özellikle masa başı tarzı işlerde çalışmak istiyorsan ingilizce bilmek zorundasın gibi birşey. İngilizce bilmenin hiçbir eksisi olmaz ama artısı olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı