RAM
12GB
Ekran kartı
Intel Graphics Hd 4600
Anakart
H81M-D R2.0
İşlemci
i5 4590 3.3GHZ
Merhabalar, uzun uğraş ve zaman harcadığım HD 4600 OnBoard sürücüsünü stabil bir şekilde overclock etmeyi başardım. Yaşadığım tecrübeyi faydalı olacağını bildiğim için buraya aktarmak istedim.

Kullandığım Benchmark uygulaması "Valley Benchmark 1.0"dır.
İlk denemem Stock voltajı(1.00V) manuel olarak girip ve stock frekansı(1150MHz) belirleyip bir benchmark yaptım sonuçları aşağıdadır.

1100MHZ,1.000V,23.5FPS,982 (STOCK).png

İkinci denemem frekansı yükseltim fakat voltajı sabit tuttum ve sistem hata verene kadar devam ettim. Sistem hata verme noktasında voltajı düşük miktarda(+0.25) birçok defa sistem stabilize olana kadar yükselttim. ( Yaklaşık 1.5 saatimi aldı 😁 )

Not: Stabilize'den kasıtım: Sistemin herhangi hata vermemesi, sistemin donuk çalışmaması ve donmaması, FPS'de dalgalanma olmaması, fazla voltaj yüzünden ısının çok yüksek seviyeleri çıkmaması, Görüntü'de herhangi bir bozukluk olmaması gibi.

Stock değerler = 1150 MHz, 1.00V, 42°
Overclock sonrası = 1600 MHz, 1.35V, 48°

1600MHZ,1.350V,32.4FPS,1355.png

Girdiğim değer farklı veya aynı sistemlerde düzgün çalışmayabilir. Önemli olan sisteminize uygun olan değerleri bulmaktır.
Eğer mümkünse kullanmakta olduğunuz donanımların kendi programını kullanın.
Benim kullanmakta olduğum program
ASUS AI Suite 3
Önemli Notlar
  • Bulduğunuz en stabil değeri mümkünse BIOS'tan overclock edin.
  • Benchmark'ta aldınız hararet değeri ile oynadığınız ağır oyunlar arasında çok fark vardır, eğer çok yüksek derecelere çıkarsanız BIOS'unuz bilgisayarınızı kapatacaktır ya da performansı kısıtlayacaktır.
  • Eğer görüntüde bozulmalar giderek artıyorsa Chipset'iniz düzgün olmayabilir. Düşük chipsetlerde çok fazla hararet sorunu olduğundan tavsiye edilmez.
Oynadığım Oyunlar Ve Performans Farkı
  1. The Elder Scrolls - Skyrim - Special Edition 1.5. 97
Çözünürlük = 1280x720
Grafik = Düşük
Dikey Eşitleme = Kapalı

Stock =
SkyrimSE_2022_01_11_17_14_39_286.png
Overclocklu =
SkyrimSE_2022_01_11_17_09_07_547.png

Yeni oyunlar indirip aldığım sonuçları yakın Zaman'da paylaşacağım.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı