HD 4800 O.C Yapma

fukn214

Hectopat
Daha fazla  
Profil Kapağı
1523754548
Merhabalar,
ben yaklaşık 1 ay önce Steam'den Grand Theft Auto V aldım. Fakat, FPS sıkıntıları oluştu, ben de overclock işine bulaşayım dedim, ne yapacağımı bilemedim, çünkü ekran kartım çok kötü cidden fazla kötü. Fakat işlemcim fena değil, sizce bu ekran kartına nasıl bi overclock yapayımda FPS tavan yapsın? Yardım ederseniz çok sevinirim, yaşımdan dolayı pek bir bilgim yok bu konular hakkında, yanlış birşey dediysem kusura bakmayın.

İşlemci ve MSI Afterburner değerleri aşağıda.

bandicam 2018-01-17 22-42-06-409.jpg
bandicam 2018-01-17 22-42-38-774.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartlarında O.C önermiyorum. Fazladan alacağın 5 FPS ile kartı zorlamakla beraber, çoğu zamanda 5 FPS performans kaybına yol açmakta.

Etkilemez. Boşuna uğraşmayın. Doğru değerleri yaptığınızda 11-12 FPS artışı görülüyor ancak iyi bir soğutucu lazım.

Size önerim 200 TL'ye R7 240 almak. Biraz daha arttırıp GT 1030 alabilirsiniz.

Merhabalar,
ben yaklaşık 1 ay önce Steam'den Grand Theft Auto V aldım. Fakat, FPS sıkıntıları oluştu, ben de overclock işine bulaşayım dedim, ne yapacağımı bilemedim, çünkü ekran kartım çok kötü cidden fazla kötü. Fakat işlemcim fena değil, sizce bu ekran kartına nasıl bi overclock yapayımda FPS tavan yapsın? Yardım ederseniz çok sevinirim, yaşımdan dolayı pek bir bilgim yok bu konular hakkında, yanlış birşey dediysem kusura bakmayın.

İşlemci ve MSI Afterburner değerleri aşağıda.

Eki Görüntüle 276919 Eki Görüntüle 276920

Bende Sapphire HD 4850 kullanıcısıyım.
Sistemim:
-1GB DDR3 256 BİT ekran kartı
-8 GB DDR3 1333 MHz RAM
-İ5 3470 CPU
-300 Watt PSU
ETS 2 oynuyorum FULL HD olarak oyunda özellikle şehir içinde 20 fps görünce overclock yapmaya karar verdim,overclock yapmadan 90 derece oluyordu kasa kapakları kapalı iken kapakları açtım 70-75 dereceye kadar düştü(harici bir fanda yok). Değerleri az az yükselte yükselte en yüksek 940 MHz RAM hızı ile 645 MHz Gpu hızına ulaştım ve fan hızını en yüksek değerine aldım,ısı değerim 65-70 derece arasında sabitlendi. Oyunda yer yer 15-20 fps artış oldu ama şehir içinde 10 fps artış sağladı.(Oyundaki grafik ayarlarını önemide büyük) İsterseniz sizde bu şekilde yaparak daha akıcı bir oyun deneyimi elde edebilirsiniz.
RAM hızı en son 1200 MHz, GPU hızı 700 Mhz ben neden RAM hızını 940 MHz üstüne çıkaramıyorum,GPU hızı sona alsam PSU yanar mı ?
Adsız.jpg
Adsız1.jpg

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı