HD 4850 ile Video Performans Sorunu

akrepppkralll

Hectopat
Geçenlerde kendime düşük bütçeli bir sistem kurdum.

İslemci: Intel X3440 (3.9GHz'de stabil )
Anakart: ECS P55H-A
PSU: Zalman ZM700-LX
Vs vs.

Ekran karti olarak oyun oynamadigim icin sadece internet ve video izlemek uzerine kurduğum sistemime HD4850 ekran karti taktim. Eski, guncelleme almayan, guçsüz bir kart oldugunu biliyordum ama oldukça ucuza aldim ve zaten sadece dizi-film uzerine kullanacaktim.

Video kalitesine onem veren birisi oldugumdan 1920*1080 cozunurluklu kayıpsız bitrate ( 55 dk'lık bölüm 13GB ) bir GameofThrones bolumu actim ve resmen oynatamadi kart. Bu arada sirf driverlar duzgun yuklenmedi diye Win10'dan 64 Bit Win7'ye gecis yaptim. Orijinal bölüm, kart zorlanmistir derken az önce fast9'u indirdim ve bildiginiz webrip yani 2 saatlik film 3.7GB sadece, derken yine ayni donma ve kasma problemiyle karsilastim. MediaPlayer olarak VLC kullaniyorum, PC'de herhangi bir problem olmadigina da eminim. Sizce sorun neden kaynaklidir? Kart dandik olsa bile bu kadar dandik olacagini dusunmeyip konu acma gereksinimi duydum, tesekkurler simdiden.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, eski ekran kartım da HD4850 idi. Aynı sorunu ben de yaşıyordum, sistemime SSD eklemesi yaptıktan sonra düzeldi. HDD kullanırken bilgisayarın açılıp kendine gelmesi yaklaşık 5 dakika alıyordu. HDD kullanıyorsanız büyük ihtimalle ondan kaynaklı olabileceğini düşünüyorum.

Merhaba oncelikle tesekkur ederim ama ssd kullaniyorum. Sorun daha cok ekran kartindan kaynakli gibi hissediyorum. Driver guncel, herhangi bir isinma problemi de yok. Güçsüz bir kart oldugunu biliyorum fakat son indirdigim webrip filmde dahi ayni sorunla karsilasinca konu acma gereksinimi duydum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı