HD 5770 ve E8500 darboğaz

Exelity

Decapat
Daha fazla  
Merhabalar herkese. Şu anki sistemim E8500 işlemci (overclock ile 3.80 GHz volatjsız OC, stok değeri 3.16 GHz) Sapphire Vapor-X HD5770, 4 GB DDR2 RAM.
Bu sistemde birçok oyun çok düşük FPS veriyor örenğin CS:GO en düşük ayarda da orta ayarlarda da 30/40 maksimum. Aynı şekilde Valorant'da böyle ayarları maksimum yapsamda sonuc değişmiyor düşük FPS alıyorum. Bu ekran kartından önce HD 4770 vardı onunla bile Valorant vs CS:GO'da daha yüksek FPS'ler alıyorum. İşlemci beslemiyordur diye OC yaptım fayda etmedi. Hatta ek olarak şunu da söyleyeyim LoL'de sihirdar vadisinde kasacak duruma geliyor çok faza drop atıyor 20/30 FPS'lere düşüyor. Drop değil ama o şekilde oynatıyor. Bu değerler bana hiç normal gelmedi. Ama şöylede bir durum var benchmark yaptığım zaman userbenchmark, FurMark vs kartta normal değerler alıyorum. GPU kullanım değerlerine gelecek olursak Valorant'ta 50-60I geçmiyor maksimum bu ortalama 30'larda CPU kullanımı ise 98/100lerde ayarları yükseltsem de işte en fazla 60 oluyor. Tomb Raider açtığım zaman GPU kullanımı 90üstü CPU'da aynı şekilde Tomb Raider'da hiçbir sorun yapmıyor fakat diğer oyunlarda can sıkıcı problemler var yardımcı olur musunuz? Bu arada oyunlardaki çözünürlük monitörün maksimum çözünürlüğü olan 1366X768'de çözünürlük düşürdüm ayarları yükselttim düşürdüm driverlar vs güncel ama çözemedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Darboğaz genelde oyundan oyuna değişir. İşlemci ekran kartına yetişemiyor ve ekran kartı da tam performans sağlayadigi için düşük FPS alıyorsunuz. Grafik ayarlarını yükseğe almayı deneyebilirsiniz böylelikle GPU kullanımı az da olsa artmış olur. Drop atma konusunda sisteminizde SSD var mı acaba?
Size tavsiyem sisteminizi değistirin. Değistiremiyorsanız da işlemciyle uyumlu bir ekran kartına geçmenizi öneririm veya anakartiniza uygun güçlü bir işlemci de bulabilirsiniz ama size tavsiyem bu sisteme masraf harcayacaginiza 2000 TL gibi para biriktirerek AMD Vega 3/8'li sistem alabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı