HD 5830 oyun oynarken ekran 2-3 saniyeliğine kararıyor

291987

Hectopat
Oyun oynarken bilgisayarımın ekranı aniden kararıyor, yaklaşık 2-3 saniye içerisinde tekrardan düzeliyor. Ekrandaki renklerde de sorunlar var. Monitörde çizgi çizgi şeklinde izler var. Ekran kartım HD 5830 ve driverlarını sorunsuz bir şekilde güncelledim. Ama sorun hâlâ devam ediyor. Herhangi bir dönüştürücü kullanmıyorum, kasanın yan tarafı açık bir şekilde kullandığım için hem işlemcimin hem de ekran kartımın sıcaklıkları 60 dereceyi geçmiyor.

Sorun ekran kartında mı yoksa kabloda mı?

Kartının eski sürüm driverlerini yükleyip deneyin.
Çizgi oluyor ve renk sorunu varsa kasa ile monitör arasındaki kabloyu değiştirip deneyin.

En kötü ihtimal ekran kartı çip arızası olabilir.
Yarın yeni bir kablo alıp deneyeceğim. O kötü ihtimali ben de düşündüm, umarım o derecede bir sorun değildir.
Ekran kartının GPU veya RAM çiplerinin lehimleri atmıştır. Reballing gerekebilir.
Kasam ciddi sıcaklıklara ulaşmıyor, çok temiz bir şekilde kullandığım için böyle bir nedenden olabileceğini hiç düşünmedim.
Onunla oyun oynayabildiğinize şükredin bence.
Hiç yardımcı olmuyorsun, kartın çok da iyi olmadığının ben de farkındayım. Ama CS:GO gibi bir oyunda sorun yaşatmaz.

Deneme yanılma ile gitmen gerek. Öncelikle ekran kartının eski driverlarını kurup dene, olmazsa iyi bir kablo alıp dene, buda olmazsa başka bir monitör ile dene. Bunlarda herhangi bir sorun yoksa ekranı değiştirmen ya da tamir ettirmen gerekebilir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı