RX 5500XT Oyun oynarken 2-3 saniyeliğine siyah ekran çıkıyor

Lynburk

Centipat
Oyundayken anlık olarak siyah ekran geliyor 2-3 saniye sonra düzeliyor. Sadece oyun oynarken oluyor bu durum ve her gün bir kere yaşıyorum bu durumu. Ekran kartı driverimi güncellemeden önce fazla olmuyordu güncelleme yaptıktan sonra neredeyse her gün bu sorunu yaşıyorum. Sizce neden oluyor olabilir?

Sistem:

Ryzen 3600
Gigabyte B450M SH2
G.Skill Ripjaws V 16(8x2) GB 3000MHz
Sapphire Radeon RX5500 XT Pulse OC 8 GB 128Bit GDDR6
Crucial BX500 240GB
Seagate Barracuda 1TB

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyundayken anlık olarak siyah ekran geliyor 2-3 saniye sonra düzeliyor. Sadece oyun oynarken oluyor bu durum ve her gün bir kere yaşıyorum bu durumu. Ekran kartı driverimi güncellemeden önce fazla olmuyordu güncelleme yaptıktan sonra neredeyse her gün bu sorunu yaşıyorum. Sizce neden oluyor olabilir?

Sistem:

Ryzen 3600
Gigabyte B450M SH2
G.Skill Ripjaws V 16(8x2) GB 3000MHz
Sapphire Radeon RX5500 XT Pulse OC 8 GB 128Bit GDDR6
Crucial BX500 240GB
Seagate Barracuda 1TB
Isı değerleri nedir no Signal yazıyor mu?

Hangi driver sürümünü kullanıyorsunuz ?
DDU ile driver'ı kaldırdıktan sonra WQHL bir driver yükleyin.
20.9.1 en güncel sürümü kullanıyorum.

Isı değerleri nedir no Signal yazıyor mu?
Isı değerlerini ölçmedim. No signal yazmıyor.

Aynı karta sahibim. HDMI (veya DP) kablosunun hem ekran kartı hem de monitöre takılı olan kısmını bir elinle oynatır mısın? Büyük ihtimalle Radeon Software veya doğru yüklenmemiş sürücü kaynaklıdır ama öncesinde kontrol etmekte fayda var.
HDMI kablosunu oynattım ekran gitmedi. Güncellemeyi Radeon Software üzerinden yapmıştım.

HDMI kablosunu oynattım ekran gitmedi. Güncellemeyi Radeon Software üzerinden yapmıştım.

Ben 20.10.1 kullanıyorum çıktığından beri bir sorun yaşamadım fakat güncellemelerimi eski sürücüyü kaldırıp, yenisini AMD sitesinden indirerek yapıyorum temiz olması için.

AMD Cleanup Utiliy ile sürücünü kaldırıp 20.9.1 veya 20.10.1 baştan temiz şekilde kur. Bana ikisi de sorun çıkarmadı tercih senin yine de.

Ben 20.10.1 kullanıyorum çıktığından beri bir sorun yaşamadım fakat güncellemelerimi eski sürücüyü kaldırıp, yenisini AMD sitesinden indirerek yapıyorum temiz olması için.

AMD Cleanup Utiliy ile sürücünü kaldırıp 20.9.1 veya 20.10.1 baştan temiz şekilde kur. Bana ikisi de sorun çıkarmadı tercih senin yine de.

Dediklerinizi yaptım sorun çözülür umarım. Yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim.

Edit : Driveri silip tekrar kurulum yaptığımda sorun çözülmedi ama Freesync'ı kapattığımda sorun çözüldü.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı