HD 6570 sistem DxDiag'da DirectX 12 görünüyor

SHAPE

Kilopat
Yer
İstanbul
Merhaba, bilgisayarımda önceden ekran kartı yoktu. Intel'in ekran kartı ile devam ediyordum. Yeni kart taktıktan sonra bazı oyunların açılmadığı gördüm. İnternette o problemleri arattım, çözümlerinin hiçbiri olmadı. Benim de aklıma DirectX sürümü geldi. Bunu nasıl 11'e düşürebilirim? Ekran kartım HD 6570 ve resimlerden de göreceğiniz üzere DirectX 12 yüklü fakat maksimum 11 desteklemekte.

Dosya Ekleri

• 1st.PNG
    1st.PNG
    4,5 KB · Görüntüleme: 146
  • 2nd.PNG
    2nd.PNG
    4,2 KB · Görüntüleme: 139
DirectX sürümü düşüremezsiniz. Düşürmenize de gerek yok zaten. DX 12 destekleyen bir sistem 11 de destekler. Oradaki DX sürümü de sistemin sürümü bu arada, ekran kartının değil.

DirectX sürümü düşüremezsiniz. Düşürmenize de gerek yok zaten. DX 12 destekleyen bir sistem 11 de destekler. Oradaki DX sürümü de sistemin sürümü bu arada, ekran kartının değil.

2. attığım resimi incelediniz mi? DirectX sürümü ekran kartı takmadan önce 12'ydi ekran kartını daha sonradan taktım. Özellik kısmında 11 son diye belirtmiş.

Sorunuzu tam olarak anlayabilmiş değilim. Attığınız iki görselde de sorun yok. Ekran kartı DX 11.2 destekliyor, sistem de 12.

Evet de, sizin bu durumda yapacağınız bir şey yok. Elle DX11 kullan diye ayar yapamazsınız, çünkü zaten 11 kullanır. İşletim sistemi 12 destekliyor diye, desteklemeyen kart DX12 kullanamaz. Kısacası sizin şu an bununla ilgili yapmanız gereken bir şey yok.

Oyunlarda yaşadığınız sorunu tahmin edebiliyorum. Onunla ilgili yeni bir konu açarsanız yardımcı olunur. Elle DX seviyesini ayarlamakla ilgisi yok, tekrardan belirteyim.

Hangi oyunlar, kart driveri kurulu mu? DX ve Visual runtimes var mı?
Yoksa:
İçindeki BAT dosyasını yönetici olarak açın, kuracaktır.

Valorant'ı başlatırken bozuk görüntü hatası alıyorum. İnternetteki neredeyse tüm çözümleri denedim olmadı. Benim de aklıma DirectX geldi belki olur umuduyla. All in One ile denedim. Tüm programları kurdu fakat yine düzelmedi maalesef. Fakat sizin attığınızı da şimdi deneyeceğim.

Valorant'ı başlatırken bozuk görüntü hatası alıyorum. İnternetteki neredeyse tüm çözümleri denedim olmadı. Benim de aklıma DirectX geldi belki olur umuduyla. All in One ile denedim. Tüm programları kurdu fakat yine düzelmedi maalesef. Fakat sizin attığınızı da şimdi deneyeceğim.
Hata olarak ne yazıyor?
Örnek:
Şununla düzeliyor genelde:

Dosya Ekleri

• 1.PNG
    1.PNG
    25,9 KB · Görüntüleme: 70
  • 2.PNG
    2.PNG
    206,6 KB · Görüntüleme: 86
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı