HD 6750 sıcaklıkları nasıl olmalı?

Arkadaşlar, sahibinden HD 6750 aldım. Kart ilk geldiğinde de çok ısınıyordu satıcı termal macun yeniledim dedi ben de kesin ucuz bir macun sürmüştür diye kendim termal macunu yeniledim. Zalman STC8 kullandım. Ama hala sonuç aynı kart boşta 59-60 derece takılıyor, yüke girince 97 gibi derecelere ulaşıyor. Karta bir şey olacak diye korkuyorum. Sizce ne yapmalıyım? Kart AMD'nin referans tasarımı ama bu kadarı da fazla diye düşünüyorum. Termal macunu çok az mercimek tanesi kadar sıktım. Ekran kartı vidalarını da güzelce sıktım. Sizce ne yapmalıyım?
Kullandığım kasa eski Casper biraz küçük. ATX değil ama çok da küçük değil. Orta boy bir kasa. Kasada sadece bir tane 8 cm egzoz fanı var.

Eki Görüntüle 1122261

Eki Görüntüle 1122258
Kart eski ve sıcak çalışsa dahi 90 derece yüksek hele ki sizin maksimum neredeyse 100 derece. Fanla alakalı bir durum mu bilmiyorum ama karttan kaynaklanan bir sıkıntı da olabilir fan değişseniz dahi sıkıntı çıkarabilir ki soğutucu maliyeti çok yüksek zaten. Onun yerine bütçeniz varsa elden çıkarıp yeni bir kart bakın. 6870 leri bile 350-400 e kolay bulabilirsiniz. Yeni soğutucu olsa bunun yarısından fazlasını bile harcarsınız gibi geliyor gereksiz olur.
 
Kart eski ve sıcak çalışsa dahi 90 derece yüksek hele ki sizin maksimum neredeyse 100 derece. Fanla alakalı bir durum mu bilmiyorum ama karttan kaynaklanan bir sıkıntı da olabilir fan değişseniz dahi sıkıntı çıkarabilir ki soğutucu maliyeti çok yüksek zaten. Onun yerine bütçeniz varsa elden çıkarıp yeni bir kart bakın. 6870leri bile 350-400'e kolay bulabilirsiniz. Yeni soğutucu olsa bunun yarısından fazlasını bile harcarsınız gibi geliyor gereksiz olur.

Kartı alalı daha iki gün oldu zaten güç kaynağımda fazla güçlü ekran kartlarına yetmiyor.
Düzeltme: Arkadaşlar eski termal macunu güzelce temizleyip GPU'nun üzerine yeterli miktarda sıkıp banka kartıyla güzelce yaydım. Şu an maksimum 86 dereceye çıkıyor ekran kartı. Ekran kartı referans tasarım olduğu ve kasamda sadece bir tane egzoz fan olduğu için daha da yapabileceğim bir şey yok. Aynı sorunu yaşayan arkadaşlara tavsiyem GPU'nun üzerine bir kredi kartıyla ya da düz bir şeyle her tarafına yayın termal macunu bu daha etkili.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı