HD 7670M Sistem Isınma ve Kapanma Sorunu

hamdolsun

Hectopat
Katılım
13 Mart 2014
Mesajlar
22
Merhaba arkadaşlar. Başlıkta da gördüğünüz üzere bilgisayarım oyun oynarken ısınıp kapanıyor. Bu bilgisayarı aldığımdan beri böyle. Sadece LOL oynayabiliyorum. Diğer çoğu oyunu oynarken 10 dakika sonra kapanıyor. LOL'ü de bir süre oynadıktan sonra ısınıp kapanıyor. Kapandıktan sonra güç kaynağını çıkarıp takmadan da düzelmiyor. Ne yapmam gerek bana tavsiyede bulunur musunuz?

Bilgisayarımın Özellikleri:
8GB RAM
İntel R Core i-7 3630qm cpu 2.40 ghz
AMD RADİON HD 7670 M

Sebebi nedir? Yardımcı olurasnız sevinirim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam dikkat etmediniz galiba arkadaşın cihaz laptop.
Aida64 ile sıcaklık testi yaptıktan sonra değerler yüksek ise cihazı temizleyin termal macun yenileyin ve soğutucu ile kullanmak sizin için yararı olur.
Aida64 ile test yaptım çok mu az mı bilmiyorum.
http://i.hizliresim.com/mzZ9LP.png

Geç cevap yazdığım için üzgünüm. Başlık konuyla alakasız gibi bir uyarı aldım sebebini anlamış değilim kusura bakmayın.

+Güncel
 
Bunlar test açıkken olan sıcaklıklarsa çok iyi, boştayken ise çok kötü. Gerçi AIDA64'ün testini pek bilmiyorum. Garantisi var mı?
 
O ekran kartına sahibim. Benimde sorunum düşük fps idi. Termal macun yenileyip fanın üflediği yeri temizlerseniz sorununuz düzelecektir diye umuyorum.
 
Kapanma sorunu genelde aşırı ısıya maruz kalmış CPU veya GPU kaynaklı olabilir. Hasar gören bileşenin geri dönüşü yoktur. Programdaki sıcaklıklar boştaki sıcaklıklar gibi duruyor. Kapanma durumu yük altında oluyorsa daha dikkatli olarak bileşenin ömrünü uzatabilirsiniz. Ama gün geçtikçe normal kullanımda da kapanmaya başlayacaktır. Yapmanız gereken garantisi varsa yollamak. Eğer garantisi yoksa termal macun değiştirip fanı temizlemeniz gerekiyor. Bu tip durumlarda garanti zaten kullanıcı hatasına bağlıyor garanti pek işe yaramıyor.
Bu yukarıda yazdığım donanım kaynaklı kesinlik söz konusu değil. Kapanma yazılımsal bir nedenden kaynaklı da olabilir. Tüm sürücüleri güncellemek sorununuza çözüm olabilir.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı