Çözüldü HD 7850 ekran kartlı sistem düzgün çalışmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Trickyy

Decapat
Katılım
10 Ekim 2021
Mesajlar
281
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Yakın zamanda aldığım HD 7850 kart driver yükleyince Windows şifre girme yerine girmek yerine siyah ekranda kalıyor. Bilgisayarı tuşla yeniden açmak zorunda kalıyorum. Bu sorun ilk 7 gün önce başladı ve bilgisayarı ekran kartını aldığım bilgisayarcıya bıraktım ama adam bir yere gittiği için 5 gün beklemek zorunda kaldım. Adam gelince kasayı almaya gittim ve bana kasanın bir sorunu olmadığını söyledi. İnanamadım açıp baktım ve çalışıyordu. Dün kasayı aldım eve geldim gece 1'e kadar oyun oynadıktan sonra PC'yi kapattım. Bugün 12 de kalktım PC'yi açtım ama oyunun ortasında ekranı gri çizgiler kapladı ve anakart logosunda piksel piksel renk değiklikleri vardı. Bazı yerlerde siyah pikseller vardı hepsi aynı yükseklikte ve eşit değilse neredeyse aynı aralıklara sahip şekilde. Bilgisayarı sadece driver indirmediğim zaman ya da güvenli modda açabiliyorum.

Denediğim çözümler:
AMD'nin eski driverları. Manual indirdim.
Minimal install seçeneği.
Driver only seçeneği. (bilgisayarı aldığımda bu seçenek aktifti. Masaüstünde sağ tık yapınca AMD ayarları görünmüyordu.)

Sorun geçen sefer kendiliğinden zamanla çözülüyordu. Soğuktan kaynaklı olabilir mi sizce? İşlemcim kötü olduğu için darboğaz oluyor ve ekran kartımı asla %80 kullanıma çıkaramıyorum. Sonuç olarak minimum 32 maksimum 70 derecelere çıkıyor. Sistemde şu an driver yok ve Roblox'u bile açmıyor.

Bilgisayar açılırken anakart logosunda nokta şeklinde bozukluklar var ve ekran kartı driverı yükleyince PC açılmıyor. Siyah ekranda kalıyor. Fotoğraf sadece bir kısmı.

16682791858036728930756477622054.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Şimdi fark ettim ekran kartının fanı uğultu yapıyor ama aragaz verir gibi bir uğultu. 3 saniye boşta sonra 2 saniye uğultu. Ama düzensiz.

PSUm 300Wattı ve kalitesiz bir markaydı onu değiştirdim ve şuan bilgisayarda sorun yok.
Olabilir o ekran kartı 500W istiyor bende kullandım gayet de güzel ekran kartı.

Yarın düzelmezse bilgisayarcıda yeni PSU ile test ettiririm sanırım.

Hocam kartin gg kabul et önce. Yapman gereken ya yaptırmak ya da garip yöntemler ile 2-3 saat sonra bozulması üzere düzeltirsin.

Su ana kadar sorun olmadı ise ekran kartından.

1 hafta önce durduk yere başladı sorun. Arkada Roblox açıktı. YouTube'dan matematik çalışıyordum.
 
Yakın zamanda aldığım HD 7850.

Konu dışı ama kartı Ankara'dan mı aldınız? Ben de aynı model ekran kartı buldum Ankara'da adetli olarak satıyorlar fiyatı 600 TL. Oradan aldıysanız söylerseniz sevinirim almayı düşünüyordum da almam oradan aldıysanız.
 
Şimdi fark ettim ekran kartının fanı uğultu yapıyor ama aragaz verir gibi bir uğultu. 3 saniye boşta sonra 2 saniye uğultu. Ama düzensiz.

PSUm 300Wattı ve kalitesiz bir markaydı onu değiştirdim ve şuan bilgisayarda sorun yok.
 
Son düzenleme:
Çözüm

Yeni konular

Geri
Yukarı