HD Graphics 3000 Windows 10 Driveri Yok

HD 3000 için en güncel Windows 10 uyumlu sürücüyü aşağıdaki linkten indirebilirsin :

(9 Mart 2017 WHQL imzalı sürücü)
http://download.windowsupdate.com/d..._200a683c8b3223be5bf2e0ef0e147f2e1c945f2f.cab

İndirdikten sonra cab dosyasını bir klasöre çıkarıp klasörden komut istemini açın. Aşağıdaki komutu girin :

Kod:
for /f %i in ('dir /b /s *.inf') do pnputil.exe -i -a %i

HD 3000 için en güncel Windows 10 uyumlu sürücüyü aşağıdaki linkten indirebilirsin :

(9 Mart 2019 WHQL imzalı sürücü)
http://download.windowsupdate.com/d..._200a683c8b3223be5bf2e0ef0e147f2e1c945f2f.cab

İndirdikten sonra cab dosyasını bir klasöre çıkarıp klasörden komut istemini açın. Aşağıdaki komutu girin :

Kod:
for /f %i in ('dir /b /s *.inf') do pnputil.exe -i -a %i
Teşekkür ederim. Şu an Windwos 8.1 kullanıyorum. 10' a geçmek isterim fakat aynı hataları alıp zaman kaybetmekten korkuyorum... Deneyimleyip mi bu sürücü linkini verdiniz yoksa "en günceli bu, sorun olmaz." diyerek mi? Korkumdan soruyorum :)

Windows 10 1709 sürümünde çalıştığı kesin bir sürücü. Güvenilir bir kaynaktan bilgiyi aldım. Bundan bir güncel kendimin HD 4000 ile kullandığım bir sürücü daha var. Ona bakmam lazım ama içinde HD 3000 ile ilgili bir sürücü var mı yok mu diye.

Windows 10 1709 sürümünde çalıştığı kesin bir sürücü. Güvenilir bir kaynaktan bilgiyi aldım. Bundan bir güncel kendimin HD 4000 ile kullandığım bir sürücü daha var. Ona bakmam lazım ama içinde HD 3000 ile ilgili bir sürücü var mı yok mu diye.
1803 için olanı kast ediyorsunuz sanırım. O zaman haber bekliyorum sizden teşekkür ederim :)

1803 için spesifik bir sürücü şu an yok zaten de kullandığım sürücü 1803'de de sorunsuz olarak çalışıyor. İçinde HD 3000 için sürücü varsa onun linkini paylaşırım. Yoksa da paylaşmış olduğum sürücü en güncel ve 1803 ile sorunsuz çalışma olasılığı %99 olan bir sürücü.

1803 için spesifik bir sürücü şu an yok zaten de kullandığım sürücü 1803'de de sorunsuz olarak çalışıyor. İçinde HD 3000 için sürücü varsa onun linkini paylaşırım. Yoksa da paylaşmış olduğum sürücü en güncel ve 1803 ile sorunsuz çalışma olasılığı %99 olan bir sürücü.
Bu verdiğiniz link Windows Update kataloğunda varsa, Windows update zaten bunu yüklemiyor mu?

Normalde bunu yüklüyor olması lazım Windows Update ile zaten ama siz Windows 8 için olan sürücüyü yüklemeye çalıştığınız için işler karışmış olabilir. Hatta muhtemelen o yüzden olmuştur. Çünkü 1803 kurulurken zaten Windows Update'den en güncel sürücü yükleniyor. O sayede açtığınız zaman başta bir sıkıntı yaşamadınız. Sonra Windows 8 sürücüsünü yüklemeye çalışınca birkaç yeniden başlatmadan sonra kurulum tamamlandı ve sorun yaşadınız. Yanlış bir tavsiye verilmiş açıkçası.

Normalde bunu yüklüyor olması lazım Windows Update ile zaten ama siz Windows 8 için olan sürücüyü yüklemeye çalıştığınız için işler karışmış olabilir. Hatta muhtemelen o yüzden olmuştur. Çünkü 1803 kurulurken zaten Windows Update'den en güncel sürücü yükleniyor. O sayede açtığınız zaman başta bir sıkıntı yaşamadınız. Sonra Windows 8 sürücüsünü yüklemeye çalışınca birkaç yeniden başlatmadan sonra kurulum tamamlandı ve sorun yaşadınız. Yanlış bir tavsiye verilmiş açıkçası.
Tam aksine ilk kurulum yaptığımda ayriyeten driver kurmadım. Windows update hd 3000 için driver indirdi yeniden başlatınca siyah ekranda kaldı. Daha sonra buraya başvurdum. Verilen driverları indirip kurunca sorun düzeldi. Bu sefer de 2-3 restartdan sonra açılışta, windows logosundan sonra siyah ekran üzerine loading ekranında donup kalıyor...

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı