HD Graphics 3000 Windows 10 Driveri Yok

Keşke yeniden başlatmadan önce sorun yaratan sürücünün numarasını alsaydınız ne olduğunu anlayabilirdik. Ben olabilecek en iyi sürücüyü bulmaya çalışayım ona göre bakarız. Gerekirse sürücü güncelleştirmelerini kapatırız ama zaten bahsettiğim sürümde HD 3000 için sürücü varsa yeni olduğu için Windows Update üzerine sürücü vermeye çalışmayacaktır.

Keşke yeniden başlatmadan önce sorun yaratan sürücünün numarasını alsaydınız ne olduğunu anlayabilirdik. Ben olabilecek en iyi sürücüyü bulmaya çalışayım ona göre bakarız. Gerekirse sürücü güncelleştirmelerini kapatırız ama zaten bahsettiğim sürümde HD 3000 için sürücü varsa yeni olduğu için Windows Update üzerine sürücü vermeye çalışmayacaktır.
Tamam o zaman beklemedeyim, yardımlarınız için teşekkür ederim.
HD 3000 için en güncel Windows 10 uyumlu sürücüyü aşağıdaki linkten indirebilirsin :

(9 Mart 2017 WHQL imzalı sürücü)
http://download.windowsupdate.com/d..._200a683c8b3223be5bf2e0ef0e147f2e1c945f2f.cab

İndirdikten sonra cab dosyasını bir klasöre çıkarıp klasörden komut istemini açın. Aşağıdaki komutu girin :

Kod:
for /f %i in ('dir /b /s *.inf') do pnputil.exe -i -a %i
Hala bunda kararlı mısınız, yoksa gelişme var mı hocam?

Son düzenleme:
Elimdeki sürücüye de baktım ne yazık ki HD 3000 için bir sürücü yok içinde. En güncel sürücü şu an için belirttiğim sürücü. Denemekte fayda var diye düşünüyorum.

Hatta istersen Windows 10'u kurduktan sonra bir not defterine aşağıdaki metni kopyalayıp uzantısını .reg olarak değiştir ve kayıt defteri ile birleştir. Bu sayede otomatik sürücü güncellemesi devre dışı kalacak.)

Kod:
Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\WindowsUpdate]
"ExcludeWUDriversInQualityUpdate"=dword:00000001

Elimdeki sürücüye de baktım ne yazık ki HD 3000 için bir sürücü yok içinde. En güncel sürücü şu an için belirttiğim sürücü. Denemekte fayda var diye düşünüyorum.

Hatta istersen Windows 10'u kurduktan sonra bir not defterine aşağıdaki metni kopyalayıp uzantısını .reg olarak değiştir ve kayıt defteri ile birleştir. Bu sayede otomatik sürücü güncellemesi devre dışı kalacak.)

Kod:
Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\WindowsUpdate]
"ExcludeWUDriversInQualityUpdate"=dword:00000001
1803' mü 1709' mu kullanmalıyım sizce. Veya başka bir sürüm. Donanımımı biliyorsunuz zaten...

Hd graphics 3000 sürücüsünü sil ve yeni bir sürücü yükleme. Performansı düşük olacak sürücüsüz olduğu için ama yüksek ihtimal sorunun da ortadan kalkacak.

Benim bilgisayarda dahili grafik HD 3000 fakat kendisi kurduğu için Windows 10 sorun yaşamadım. Kendi sitesinden indirip kurdum hata vermedi bende. Format atınca önce dahili sonra harici ekran kartını kurun sorun yaşanmaması için. Dediğim gibi ben uğraşmıyorum kendisi indirip kuruyor. Nasıl bilgisayarınız var anlayamadım. :)

Benim bilgisayarda dahili grafik HD 3000 fakat kendisi kurduğu için Windows 10 sorun yaşamadım. Kendi sitesinden indirip kurdum hata vermedi bende. Format atınca önce dahili sonra harici ekran kartını kurun sorun yaşanmaması için. Dediğim gibi ben uğraşmıyorum kendisi indirip kuruyor. Nasıl bilgisayarınız var anlayamadım. :)
Nasıl bilgisayarım var ben de anlayamadım doğrusu [emoji4]
Zaten Windows update in kurduğu sürücülere dokunmuyorum. Ondan sorun çıkarıyor [emoji106]
Bilgisayarınızın markası nedir? Donanımınızı incelemem açısından merak ettim de...

Bilgisayarım Casper. :(
dsad.png

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı