HD Graphics 4600 ekranda noktalar oluşması

fixedzero

Kilopat
Katılım
27 Temmuz 2015
Mesajlar
27
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Herkese merhaba. 2. el arızalı laptop aldım. Sorunu şöyle, Intel HD Graphics 4600'ü etkinleştirince ekranda noktalar oluşuyor. Laptopta harici NVIDIA 950M ekran kartı da var ama onun driverını silince de aynı sorun devam ediyor. Yani sorun Intel grafik kartında.

NVIDIA ile oyuna girince de ekran aynı kaldı onu anlayamadım. Intel grafik kartının driverını silince VGA ekran kartında sorunsuz çalışıyor bilgisayar. Henüz teknik servise götürmedim. Bir arkadaş işlemciye reballing yapılması gerekiyor dedi. İşlemciye 12 dakika stres testi uyguladım anlamadığım için sonuçları resimde var. Ayrıca bilgisayar aldığımda Windows 10 yüklüydü, Windows 7 yükledim sorun devam etti, driverların eski sürümlerini yükledim sonuç yine aynı. Resimlerini yüklüyorum, yardımcı olanlara teşekkür ederim.
 

Dosya Ekleri

  • DSC_0159.JPG
    DSC_0159.JPG
    236,9 KB · Görüntüleme: 39
  • DSC_0160.JPG
    DSC_0160.JPG
    414,6 KB · Görüntüleme: 50
  • DSC_0161.JPG
    DSC_0161.JPG
    123,8 KB · Görüntüleme: 37
  • DSC_0162.JPG
    DSC_0162.JPG
    310,8 KB · Görüntüleme: 47
  • DSC_0164.JPG
    DSC_0164.JPG
    308,9 KB · Görüntüleme: 42
  • DSC_0165.JPG
    DSC_0165.JPG
    293,2 KB · Görüntüleme: 36
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam ekranda bir sorun olduğunu düşünmüyorum hariciye geçince düzeliyor demiş bence HD Graphics'de bir sorun var.
NVIDIA ile oyuna girince de ekran aynı kaldı onu anlayamadım.
Bunu dediği için ekran dedim zaten ama HD Graphics'de de olabilir zaten. Haliyle işlemcide bir problem vardır o zaman. Ama yazılımsal değil indan eminiz uğraşmayın sürücü silip yüklemeyle. Teknik servis çözebilir.
 
Hocam tam olarak anlayamadım harici ekran kartına geçince noktalar düzeliyormu?
Hayır hocam düzelmiyor. Resimlerde oyundan görüntü ekledim, oyuna girerken yüksek grafik kartıyla çalıştır dedim ama görüntü yine noktalı aynı şekilde. intel ve nvidia'nın ikisinide silince vga ekran kartına geçiyor, o zaman düzeliyor görüntü sadece.
Yazılımsal bir sorun yok gibi görünüyor zaten dediğiniz gibi arızalı bir bilgisayar almışsınız. GTX 950M'i kullanınca bir sorun yoksa Intel Graphics 4600'ı devre dışı bırakıp, kullanmayı deneyin.
Oyuna girerken nvidia ile açtım ama yine noktalı görüntü. Laptopta inteli devre dışı bırakıp sadece harici kullanılmıyor diye biliyorum. intelin yazılımı silip sadece nvidia yüklediğimde, nvidia'yı kullanabilmek için önce intel grafik yazılımı yüklemeniz gerekiyor gibi bir uyarı aldım.
Bu yazılımsal bir sorun değil. Donanım olarak ya işlemcide ya da ekranda bir problem var.
Dediğim gibi bir arkadaş reballing yapılması gerekiyor dedi. Bu işlemide çok az firma yapıyormuş onlarında çoğu istanbulda. Benim bulunduğum yerde teknik servis bile zor bulunuyor ne yapacağımı bilemedim.
 
Son düzenleme:
intelin yazılımı silip sadece nvidia yüklediğimde, nvidia'yı kullanabilmek için önce intel grafik yazılımı yüklemeniz gerekiyor gibi bir uyarı aldım.
Zaten bu sistemin çalışma mantığı bu şekilde. Siz oyunlarda Nvidia'yı kullansanız dahi görüntü ilk İntel HD Graphics'de işlenir ardından görüntü isteğinize bağlı olarak Nvidia ekran kartına yönlendirilir.
intel ve nvidia'nın ikisinide silince vga ekran kartına geçiyor
Bu da yazılımsal değil donanımsal bir sorun olduğunu gösterir hocam. Sürücü kurulduğunda böyle bir sorun oluyorsa bu işlemciden kaynaklıdır. Reballing işleminın yapılma sebebi de işlemcinin altındaki lehim toplarının bilgisayarın uzun zaman kullanılmasıyla birlikte yapısının bozulması ve buna bağlı olarak devre kartı ile çip arasında bağlantı kopukluğu yaşanmasına neden olması. Sürücü kurduğunuzda yazılımsal bağlantı sağlanıyor ama çipteki fiziksel kopukluk olduğundan ekranda bu tip çizgiler çıkıyor. Daha detaylı bilgi internette vardır. Reballing işlemci zor ve biraz iyi işcilik gerektiriyor. Youtube'da teknik takip diye bir kanal vardı o usta cidden bu işi çok iyi yapıyor dilerseniz onunla bir iletişime geçin.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı