Çözüldü HD Graphics 520 GTA V Donma Problemi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
15
Yer
Türkiye
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
--[Ekran Kartı]: GIGABYTE Radeon RX 6600 EAGLE 8 GB
--[İşlemci]: AMD Ryzen 5500
--[RAM]: GoodRam 8GB IRDM PRO 3600MHz CL18 DDR4 [2x8]
--[Anakart]: GIGABYTE B450M K
--[NVMe SSD] Kingston NV2 1 TB

--[Monitör] Gigabyte G24F-2
--[Klavye-Mouse] Logitech MK120
--[Kulaklık] Corsair HS50 Pro

_
Meslek
Öğrenci
Merhaba, GTA V oynarken harcanan RAM 4 GB'a yaklaşınca donmalar başlıyor. Laptop'um 8 GB RAM'e sahip, bunun dışında en çok donmaya sebep olan sanırım kötü diskim. Disk kullanımını nasıl azaltıcağımı bilmiyorum. Sistemimin diğer donanımlarıda düşük ancak görev yöneticisinden gördüğüm kadarıyla sebep onlar değil.

GPU: HD Graphics 520,
CPU: i7 6500U,

Sizce Windows 2004 sürümünü indirirsem sorun çözülür mü?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Ekran kartım düşük diye kasıcağı anlamına gelmiyor, minimum gereksinimden sadece ortalama %17 geride, yinede cevabınız için teşekkürler.

Haklısınız, sanırım RAM için çözüm iGPU'ya ayırdığım bellek miktarını azaltmalıyım, peki disk konusunda önerileriniz nelerdir, Ccleaner ile temizlik yaptım ve diski birleştirme işlemi yapıyorum. Bunun dışında ne yapabilirim?

Her zaman gördüğünüz disk önerisi, SSD. SSD alacak imkanınız var ise SSD alıp kullanabilirsiniz. Diskinizde bulunan fazlalık kullanılmayan oyun vb. var ise silin, ya da başka bir diske taşıyın(Diğer dosyaları da böyle yapabilirsiniz.).
Unutmayın, ne kadar boş alan, o kadar performans. :D
Merhaba, GTA V oynarken harcanan RAM 4 GB'a yaklaşınca donmalar başlıyor. Laptop'um 8 GB RAM'e sahip, bunun dışında en çok donmaya sebep olan sanırım kötü diskim. Disk kullanımını nasıl azaltıcağımı bilmiyorum. Sistemimin diğer donanımlarıda düşük ancak görev yöneticisinden gördüğüm kadarıyla sebep onlar değil.

GPU: HD Graphics 520,
CPU: i7 6500U,

Sizce Windows 2004 sürümünü indirirsem sorun çözülür mü?

HD Graphics Onboard ekran kartıdır. Ayrı bir belleği olmadığı için RAM'inizden bellek alır. Kasmalar Grafik Kartınız yüzünden olabilir.

Her şeyden önce ekran kartınız yetersiz. Kasması normal.
Ekran kartım düşük diye kasıcağı anlamına gelmiyor, minimum gereksinimden sadece ortalama %17 geride, yinede cevabınız için teşekkürler.
HD Graphics Onboard ekran kartıdır. Ayrı bir belleği olmadığı için RAM'inizden bellek alır. Kasmalar Grafik Kartınız yüzünden olabilir.
Haklısınız, sanırım RAM için çözüm iGPU'ya ayırdığım bellek miktarını azaltmalıyım, peki disk konusunda önerileriniz nelerdir, Ccleaner ile temizlik yaptım ve diski birleştirme işlemi yapıyorum. Bunun dışında ne yapabilirim?

Nasıl ekran kartı kötü diye kasacağı anlamına gelmiyor millet niye rtx falan alıyo hemen hd graphics kullanalım
Görev yöneticisinden izlediğimi söyledim, kasmalarda genelde RAM ya da Disk kırmızıda oluyor. Bu arada bir iGPU ile RTX'i neden karşılaştırdınız?

Her zaman gördüğünüz disk önerisi, SSD. SSD alacak imkanınız var ise SSD alıp kullanabilirsiniz. Diskinizde bulunan fazlalık kullanılmayan oyun vb. var ise silin, ya da başka bir diske taşıyın(Diğer dosyaları da böyle yapabilirsiniz.).
Unutmayın, ne kadar boş alan, o kadar performans. :D

Çözüm
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı