HD Tune Pro değerlendirme

ECS Global burada Storage yani depolama kısmında 6Gb/S yazıyor. 3Gb/s yazsaydı orada SSD kullanamıyor oluyordunuz ama 6 yazması SSD kullanabilirsiniz demek oluyor. Anlamadıysanız SATA 3 Gb/s - SATA 6 Gb/s farkı nedir ? buraya birde SATA Nedir? buraya bakabilirsiniz.
Bu arada size bir şey sormam gerekiyor öneri yapmadan önce. Samsung en iyi SSD'leri yapıyor. Ama en iyi oldukları için 250 GB Samsung SSD 369 TL'yken 480 GB başka bir markanın SSD'si 463 TL oluyor. Kaliteli ve uzun süreli giden bir SSD mi almak istersiniz yoksa alanı mı fazla olsun istersiniz. Bu arada alanı fazla olsa bile diğer 480 GB başka markanın SSD'si, Samsung daha kaliteli ve daha uzun süre giden SSD'ler yapıyor söyleyim alanı daha az olsa da.

ECS Global burada Storage yani depolama kısmında 6Gb/S yazıyor. 3Gb/s yazsaydı orada SSD kullanamıyor oluyordunuz ama 6 yazması SSD kullanabilirsiniz demek oluyor. Anlamadıysanız SATA 3 Gb/s - SATA 6 Gb/s farkı nedir ? buraya bir de SATA Nedir? buraya bakabilirsiniz.

Teşekkürler verdiğiniz bilgi için uygun bir SSD arıyorum, ama halen açıklık getiremediğim bir sorun var SSD'yi alınca sorunun yüksek bellek kullanımı çıkmasından korkuyorum tam emin olamadım şu anda belirli testler yapıyorum, Star Wars: Battlefront 2'ye girip arka'da disk kullanımını %100 yapması için CrystalDiskMarkı açacağım ve oyunun donmalarını takip edeceğim eğer donma olursa disk yüzündendir, diğer türlü ise bu sefer RAM'in kullanımını arttırmak için arkada bellek yiyen programları açık bırakacağım bakalım nasıl olacak.

Teşekkürler verdiğiniz bilgi için uygun bir SSD arıyorum, ama halen açıklık getiremediğim bir sorun var SSD'yi alınca sorunun yüksek bellek kullanımı çıkmasından korkuyorum tam emin olamadım şu anda belirli testler yapıyorum, Star Wars: Battlefront 2'ye girip Arka'da disk kullanımını %100 yapması için CrystalDiskMark'ı açacağım ve oyunun donmalarını takip edeceğim eğer donma olursa disk yüzündendir, diğer türlü ise bu sefer RAM'in kullanımını arttırmak için arkada bellek yiyen programları açık bırakacağım bakalım nasıl olacak.

RAM ile alakası yoktur büyük ihtimalle çünkü kendiniz testini yapmışsınız zaten dediğinize göre. FPS'ler nasıl peki 60 üzerinde mi testini yaptınız mı? Belki donma o yüzdendir. DDU ile Sürücü Kaldırma Rehberi buradan dediğini yaparak adamın güvenli modda silin ekran kartınızın sürücüsünü ve Sürücüleri Yükle | NVIDIA buraya girip otomatik cihaz belirlemeye tıklayarak indirip tekrar kurun.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
buradan da İngilizceniz olmasa bile adamın yaptıklarını yaparak ayarlarınızı değiştirin ekran kartınızın sürücüsünü silip DDU ile güvenli modda sonra sürücüyü tekrar yükledikten sonra.
Dediğim her şeyi yapın bir öyle deneyin tekrardan. Sonra boşu boşuna para vermiş olmayın.

RAM ile alakası yoktur büyük ihtimalle çünkü kendiniz testini yapmışsınız zaten dediğinize göre. FPS'ler nasıl peki 60 üzerinde mi testini yaptınız mı? Belki donma o yüzdendir. DDU ile Sürücü Kaldırma Rehberi buradan dediğini yaparak adamın güvenli modda silin ekran kartınızın sürücüsünü ve Sürücüleri Yükle | NVIDIA buraya girip otomatik cihaz belirlemeye tıklayarak indirip tekrar kurun.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
buradan da ingilizceniz olmasa bile adamın yaptıklarını yaparak ayarlarınızı değiştirin ekran kartınızın sürücüsünü silip DDU ile güvenli modda sonra sürücüyü tekrar yükledikten sonra.
Dediğim her şeyi yapın bir öyle deneyin tekrardan. Sonra boşu boşuna para vermiş olmayın.

Oyun normalde 60 FPS sabit gayet akıcı sorun yüksek ihtimal disk kullanımında %100'e gelince acayip donmalar oluyor oyunda o sırada RAM zaten %85-%93 arası gidip geliyor videodakilerin işe yarayacağından emin misiniz,video için de teşşekürler ama zaten sürücelirm güncel.

2 Milyon kişi izlemiş. Hani fazla izlenmesi doğru olduğu anlamına gelmez ama diğerlerinden daha güvenilir yine de bayağı kişi izlediği için.
Siz benim yazdığım şeye bakarak kaliteli ve uzun süreli mi yoksa fazla alanı olan bir SSD mi istediğinize karar verin. Fazla olanı olanda kaliteli tabii ki ama Samsung markası kadar kaliteli değil.

2 Milyon kişi izlemiş. Hani fazla izlenmesi doğru olduğu anlamına gelmez ama diğerlerinden daha güvenilir yine de bayağı kişi izlediği için.
Siz benim yazdığım şeye bakarak kaliteli ve uzun süreli mi yoksa fazla alanı olan bir SSD mi istediğinize karar verin. Fazla olanı olanda kaliteli tabii ki ama Samsung markası kadar kaliteli değil.

Videoyu izlediğim kadarıyla unlostun FPS yükseltme videosundaki ile aynı ayarları yapmış neredeyse ve NVIDIA'yı güncelleyeli 6-7 gün bile olmamıştır, bence ani FPS düşüşü olurken disk kullanımının yüksek olması tesadüf değil o yüzden bence SSD gerekli SSD'ye yükleyeceğim oyunlar da PUBG, Fortnite, Battlefront 2 gibi büyük oyunlar olur.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı