HD Tune Pro Sonuçları

• Konuyu başlatan gr0z
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 13
  • Görüntüleme 1.349

gr0z

Megapat
Merhabalar, son zamanlarda ekranımda sürekli donmalar oluyor. En basitinden chrome'da falan video izlerken bile 3 saniye siyah ekran oluyor. Bu sebepten HD Tune ile tarattım ve şöyle sonuçlar aldım:
*Sizce yeni bir HDD'ye geçmeli miyim? Teşekkürler..

Screenshot_1.png
Screenshot_2.png
Screenshot_1.png
Screenshot_3.png

Son düzenleme:
Olabilir hocam. Program hata yakalamış. Bence önemli verileri yedekleyin.

Ek olarak bu siyah ekran sıkıntıları HDD'den dolayı oluyordur değil mi?
Evet siyah ekranların sebebi HDD olmalı. Ama diskin durumu o kadar kötü değil. Diskin yüzeyinde 1 tane bekleyen sektör var. Eğer kafa bu sektörü başarılı şekilde okursa bu değer sıfır olacak ama birçok denemeye rağmen okuyamazsa disk bu sektörün içinde ki veriyi yedek alandaki sektöre taşıyıp bu sektörü bozuk olarak işaretleyecek. Şuan diski kullanabilirsin eğer bu değer artıyorsa format atabilirsin. Düzelmezse low level format atarsan yüksek ihtimalle düzelecek.

Crystal Disk İnfo değil bu. Buradan indirebilirsin CrystalDiskInfo
HDD kısa zamanda değiştirin.
Kusura bakmayın.
Screenshot_1.png

Evet siyah ekranların sebebi HDD olmalı. Ama diskin durumu o kadar kötü değil. Diskin yüzeyinde 1 tane bekleyen sektör var. Eğer kafa bu sektörü başarılı şekilde okursa bu değer sıfır olacak ama birçok denemeye rağmen okuyamazsa disk bu sektörün içinde ki veriyi yedek alandaki sektöre taşıyıp bu sektörü bozuk olarak işaretleyecek. Şuan diski kullanabilirsin eğer bu değer artıyorsa format atabilirsin. Düzelmezse low level format atarsan yüksek ihtimalle düzelecek.
Format atalı max 2-3 ay falan olacak yeni sayılır yani. Low level formatı bilmiyorum bir araştırayım, teşekkürler..

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı