HD Tune sonucu nasıl?

şahıs

Hectopat
Yer
Aksaray
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
ryzen 5 1600 Team T-Force Vulcan TUF Gaming Alliance 16GB (2x8GB) 3200MHz CL16 DDR4 Asus rx 550 4gb gigabyte b450m -h wd10ezex , suv400s37240g
Meslek
öğrenci
Evde bir tane hard disk vardı onu taktım ve test ettim. Çok kötü gibi değil ama çok sorun çıkarır mı?

1717056087757.png

Dosya Ekleri

• 1717056046349.png
    1717056046349.png
    1,8 KB · Görüntüleme: 26
Evde bir tane hard disk vardı onu taktım ve test ettim. Çok kötü gibi değil ama çok sorun çıkarır mı?

Eki Görüntüle 2208420
İki adet BadSector var az gibi dursa da bu bölümleri kullanmak sakıncalı olabilir. Bazı programlar ile bu alanları kapatabilirsiniz.

İki adet BadSector var az gibi dursa da bu bölümleri kullanmak sakıncalı olabilir. Bazı programlar ile bu alanları kapatabilirsiniz.

Hocam peki bahsettiğiniz programlar neler?

Uzun zamandır kullanmadım ama HDD Regenerator var araştırıp uygulama yap zarar görme.

Yazılımsal bir sorun olabilir. HDD Low Level Format Tool ile sorunu gidermeyi deneyebilirsiniz. Ancak sorun donanımsalsa zaten disk çalıştıkça artabileceği için önemli verilerin depolanması biraz riskli olabilir. Sorun yazılımsalsa da bu aracı kullanmanızı tavsiye ediyorum çünkü yazılımsal sorunlar donanımsaldan daha hızlı yayılıp tüm diski kaplayabiliyor.

Yazılımsal bir sorun olabilir. HDD Low Level Format Tool ile sorunu gidermeyi deneyebilirsiniz. Ancak sorun donanımsalsa zaten disk çalıştıkça artabileceği için önemli verilerin depolanması biraz riskli olabilir. Sorun yazılımsalsa da bu aracı kullanmanızı tavsiye ediyorum çünkü yazılımsal sorunlar donanımsaldan daha hızlı yayılıp tüm diski kaplayabiliyor.

Hocam bu diskteki her şeyi siliyor mu?

Bir de son sorum olacak bu işlemi yapınca bad sectorler çoğalmaya devam eder mi?
Sorun yazılımsalsa tamamen çözülecektir. Donanımsal kısmi bir bölüm varsa orası kalabilir ancak işlem sırasında veya işlem yüzünden çoğalmaz. Yapılan günlük kullanımda genelde sorunlar çoğalma eğilimindedir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı