HD4650 Overclock Yapma

Yer
Türkiye
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İntel Core İ5 10300H
NVIDIA GTX 1650 Ti
8+8 GB DDR4 3200 Mhz RAM
Acer Nitro 5 AN515-55

İntel Core İ7 4510U
NVIDIA GTX 840M
8 GB DDR3 1600 Mhz RAM
Dell Inspiron 15 3542
Meslek
Öğrenci
Buna O.C yapsam zarar gelir mi? Herhangi bir şey olur mu? 300W adı sanı bilinmeyen bir PSU var. Ekran kartının fanı da var. Riva Tuner programı ile O.C yapsam olur mu? İşlemcim Intel Core2 Quad Q8400.

@Jira @CJack60 @Silinen üye @Recep Baltaş

Son düzenleme:
Kusura bakmayın cezalıydım yazamadım. MSI AfterBurner ile O.C yaptım dün. Bugün devam ediyorum. Şuan Core Clock 736 ve Memory Clock 490. Voltaj kısmını ellemiyorum açık değil zaten. AIDA64 Extreme Edition ile 2 dakika test yapıyorum. Herhangi birşey olmazsa Clock'ları 5-10 yükseltiyorum. Sizce bu sayıda durmalı ve AIDA64 ile 1-2 saat Stress test mi yapmalıyım? Yoksa bu uygulamaya devam mı edeyim? Fanlar güzel 60 dereceyi geçirtmiyorum malum kart eski. Tavsiyeniz nedir? PSU'ya baktım kaç W olduğu yazmıyor ama FSP marka ve üzerinde +12V kanalından 336W verebildiği yazıyor. Sanırım PSU 400W.
@BilgisayarKurdu
@Recep Baltaş
Not : Ekran kartı Sapphire. Fanı da.

Şuan oyun oynadım 15-20 DK War Thunder. Ekran kartı 65 derece oldu en fazla AIDA64 ile ölçüyorum. Bir sıkıntı çıkmadı arttırıp deneyeceğim. Sizin eşsiz bilgilerinizden yararlanmak isterim @BilgisayarKurdu @Recep Baltaş

ATI devrinden kalma kartlara hız aşırtma yapmak sana pek bir performans kazandırmayacaktır. Bende de 5830 var eskilerden kalma, hiç hız aşırtma girişiminde bulunmadım karta inan :) Kendini yorduğuna değmez açıkçası, bana güvenebilirsin :)

Bir de AIDA64'de GPU sıcaklığını göstermiyor biraz kurcalayınca karşıma GPU Dıode (MemIO) ve GPU Dıoda (DisplO] bunlar GPU yazıyor ama tam anlamadım. Bunlar oyunda 60 derece oluyor en fazla 65.

ATI devrinden kalma kartlara hız aşırtma yapmak sana pek bir performans kazandırmayacaktır. Bende de 5830 var eskilerden kalma, hiç hız aşırtma girişiminde bulunmadım karta inan :) Kendini yorduğuna değmez açıkçası, bana güvenebilirsin :)
Bana 5-10 FPS can verir. War Thunder Yüksek grafiklerde 8-9'da oynarken 15-16 felan oldu bazı yerlerde. 20 olsa süper olcak da :D. Size zahmet yukarıa sorduğum :
Kusura bakmayın cezalıydım yazamadım. MSI AfterBurner ile O.C yaptım dün. Bugün devam ediyorum. Şuan Core Clock 736 ve Memory Clock 490. Voltaj kısmını ellemiyorum açık değil zaten. AIDA64 Extreme Edition ile 2 dakika test yapıyorum. Herhangi birşey olmazsa Clock'ları 5-10 yükseltiyorum. Sizce bu sayıda durmalı ve AIDA64 ile 1-2 saat Stress test mi yapmalıyım? Yoksa bu uygulamaya devam mı edeyim? Fanlar güzel 60 dereceyi geçirtmiyorum malum kart eski. Tavsiyeniz nedir? PSU'ya baktım kaç W olduğu yazmıyor ama FSP marka ve üzerinde +12V kanalından 336W verebildiği yazıyor. Sanırım PSU 400W.
@BilgisayarKurdu
@Recep Baltaş
Not : Ekran kartı Sapphire. Fanı da.
Bu soruları cevaplar mısınız?
Daha önce War Thunder grafikleri ultra düşük ve eski ekran kartı desteğini açarak oynuyordum 40-50-60 FPS'de. Arkadaşım geldi grafikleri görünec bu ne böyle pepe oyunu gibi dedi :D. Bende bozuldum. Açıkcası haklıda :D. Dün yüksek grafiklerde bir 9 FPS'de açtım oyun muazzam gözükünce aklıma hemen O.C geldi :D.

Son sorum da :
O.C'yi öğrenip sınırlara getirdikden sonra AIDA64 ile 2 saat teste bırakacağım. Bir sorun çıkmazsa AIDA64'de gönül rahatlığı ile kullanabilir miyim? Bir arkadaş 1-2 ay sonra ekranda pembeleşmeler olursa vay haline dedi korktum açıkcası :D.

Kartın voltaj değeri ile manuel olarak oynamadığın için sistemin genel güç tüketim değeri de pek değişmeyecektir açıkçası. Güç konusunda bir yetersizlik yaşayacağını sanmam, eğer normalde de yaşamıyorsan.

Aklına OC gelmesi güzel ancak hali hazırda performansı dar olan bir karta hız aşırtma yaptığında elde edeceğin artış da bir o kadar dar olacaktır.
10FPS aldığın ayarlarda %10 OC ile yalnızca 1 FPS elde edersin :) 50FPS aldığın durumda ise 5FPS fark yapar.

Anlayacağın seninki öyle OC ile kurtarılabilecek bir durum değil. OC öncesi ve sonrası adil bir şekilde karşılaştırırsan aradaki YOK'a yakın farkı göreceksindir :)

Ayrıca eski nesil kartlar zaten bozulmak için yer arıyor, bir de sen bahane yaratma onlara istersen :)

Kartın voltaj değeri ile manuel olarak oynamadığın için sistemin genel güç tüketim değeri de pek değişmeyecektir açıkçası. Güç konusunda bir yetersizlik yaşayacağını sanmam, eğer normalde de yaşamıyorsan.

Aklına OC gelmesi güzel ancak hali hazırda performansı dar olan bir karta hız aşırtma yaptığında elde edeceğin artış da bir o kadar dar olacaktır.
10FPS aldığın ayarlarda %10 OC ile yalnızca 1 FPS elde edersin :) 50FPS aldığın durumda ise 5FPS fark yapar.

Anlayacağın seninki öyle OC ile kurtarılabilecek bir durum değil. OC öncesi ve sonrası adil bir şekilde karşılaştırırsan aradaki YOK'a yakın farkı göreceksindir :)

Ayrıca eski nesil kartlar zaten bozulmak için yer arıyor, bir de sen bahane yaratma onlara istersen :)
Diyorsun :(. Az önce neredeyse sona dayanmıştı 5 er 5 er artırarak dünden beri uğraştım. Şimdi sona alıp AIDA64 ile 2 saat teste bırakacağım. Karta bir şey olur mu acaba? Karta bir şey olsada önemli değil 200 TL'ye r7 240 alırım bir ara. Ama Allah korusun o bozulan ekran kartı sisteme bir şey yapar mı? Tabi ki de öyle bol kese değiliz eğer ekran kartı kullanılamaz duruma gelirse belki r7 240 alabilirim o yüzden bunun da bozulmasını istemiyorum. Sen de pek FPS farkı görülmez diyorsunda sanırım siz GTA 5'in olduğu dönemde HD 4650 kullanmamışsınız :(. Çoğu şeyi açmıyor. Açtığındada en düşük ayarlar pepe oyunu gibi aynı :(. Sizin de bilginize tabiki güveniyorum benim sorunum acaba bu eski emektardan az daha performans alabilir miyim :D.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı