HD6850 Crossfire Performans Sorunu

• Konuyu başlatan Bros
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 9
  • Görüntüleme 1.303

Bros

Kilopat
Öncelikle herkese merhaba. 2 adet HD6850 Crossfire yaptım ama bir türlü tam performans alamıyorum. Oyunlarda lowda bile kasıyor.
Sistem:
  • MSI p55-gd65 anakart
  • Intel i7 860
  • 400W PSU
  • 4x4 GB Kingston HyperX Genesis RAM (2100 MHz)

Yardımlarınızı bekliyorum.

Crossfire' den tam performans alabilmen için PCI Express izlek sayısından iki tane X16 portu olması gerekir ama sendeki işlemci ve anakart yongası eski nesil olduğu için izlek sistemi X16 yerine 2 adet X8 hızına düşer bu nedenle ekran kartlarını X16 yerine X8 hızında kullanırsın bu da demektir ki %100 performans alamazsın demek. Ayrıca HD 6000 serisini Crossfire' de kullanabilmek için +80 Bronz sertifikalı gerçek 600W veya 650W PSU kullanmalısın.

O işlemci benim gözümde hala taş gibi sorun çıkartmaz. Ayrıca oyunları ULTRA ayarlarda oynamak gibi bir niyetiniz yoksa sizi bayağı götürecektir. (y) Güç kaynağı konusunda, CORSAİR, COOLER MASTER, FSP, HİGH POWER, AEROCOOL gibi markaları kullanabilirsiniz lakin EVEREST ve FRİSBY gibi markalardan, hangi ürünleri olursa olsun uzak durmalısınız.

ha bide hüseyin hocam çok saolasınız yardımınıza minnettar kaldım işlemcinin fan gitti daha dün karne aldım sevinceğime üzüldüm eve bi geldim bi oc yapayım dedim işlemci 100 dereceyi gördü korktum kapadım meğersem ayakları kırmışım soğutucu gitti çok ısınıyor işlemci şimdi stock fan var üzerinde yeni fan olarak ne önerirsiniz şimdi baktım aerocool 850w alacam inşallah :puro:

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı