Çözüldü HD6850 ekran kartı görüntü vermiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

|-Hakan-|

Hectopat
Katılım
19 Ağustos 2018
Mesajlar
669
Çözümler
4
Bundan yaklaşık 3 gün önce Sapphire HD6850 1GB ekran kartımın yük altında sistemi kilitlediğini söylemiştim ama şu anda ekran kartım çalışıyor ve monitöre görüntüyü vermiyor. Budan önceki açtığım konuyu görmek isteyenler buradan gidebilir.
Bütün yapığım olayları tek tek anlatacağım.

2.5 hafta önce ekran kartını Letgo'dan satın aldım. Eve geldiğimde termal macun yenileyip kasaya taktım ve hemen DDU ile eski kullandığım ekran kartının driverini silip AMD'nin sitesinden son sürümü yükledim(Alpha sürümü değil). İlk 1-1.5 hafta güzelce oynadım, hiçbir sorunu yoktu. Sonra ne olduysa bu 1 hafta içerisinde oldu. İlk önce yük altındayken sistemi kilitleme durumu ve ardından görüntüyü vermeme, biraz daha ayrıntıya girmek gerekirse görüntüyü vermeyi kestiği zamandan önce PSU'dan şüpheleniyordum (7-9 senelik). Tanıdık bir bilgisayarcıya gittiğimde 500W 80+ sertifikalı bir güç kaynağıyla test ettiğimizde hala kapanıyordu. Farklı bir çalışan ekran kartını taktığımda kapanma gibi bir durum söz konusu değildi. Orada da anlaşıldı ki ekran kartından dolayı imiş, eve gelip kasayı güç kablosuna taktıktan sonra MSI Afterburner üzerinden GPU clock düşük gösteriyor diye bir tık yükseltmiştim (stok = 775MHz OC = 802MHz). Sonra anladım ki gösterdiği miktar eş zamanlı kullanım değeriymiş, ben de geri aldım ve PC'yi kapattım. Tekrar açtığımda ise oyuna falan girmedim. Opera üzerinde video izlerken PC dondu ve reset atıp tekrar açmaya kalkıştığımda görüntüyü vermemeye başladı.
Kullandığım kablolar;
1X HDMI to VGA, 1X DP to VGA, 1X Dark (marka) Molex to 6pin.
Kesin sonuçlar;
Dönüştürücü kablolarında bir sorun var diyebilirsiniz ama bir sorun yok, test edildi.
PSU'da bir sorun yok test edildi.
Ekran kartının ısıdan dolayı yapışmış bütün tozları temizledim, termal macunu tekrar yeniledim, altın renkli dişlerini silgi yardımıyla temizledim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Hocam, ekran kartı sorunlu olabilir. İkinci el aldım demişsiniz. Belki, Reballing yapılmış bir kart olabilir. Eğer, böyle bir kartsa ne zaman arıza yapacağını bilmek zor. Diğer donanımlar zaten kontrol edilmiş.
Sorunu Isıl işlem uygularayarak çözdüm.
Hocam, ekran kartı sorunlu olabilir. İkinci el aldım demişsiniz. Belki, Reballing yapılmış bir kart olabilir. Eğer, böyle bir kartsa ne zaman arıza yapacağını bilmek zor. Diğer donanımlar zaten kontrol edilmiş.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı