Çözüldü HD6850 Isınma Sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Zangetsu

Hectopat
Ekran kartım boşta 49 derece Crysis 3 ve GTA 4 oyunlarını açtığımda ekran kartı 100 dereceyi geçiyor. Ne yapmalıyım? Teşekkürler...,

Bu arada sistemim Ati VTX HD6850 1GB 256 bit DDR5, FX 4100 3.6 GHz, 8GB 1600 MHz RAM, Cooler master 460 Watt elite.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence sorun güç kaynağında. İnan bana o sisteme bana yetersiz gibi geldi ( Normalde bile o kadar ısınması mantıklı değil boştayken notebook kartları o kadar sıcak değil (40-55) (Adana'dayım esmiyor hava çok nemli 55 derece notebook ekran kartı) (Arkadaşın i5 işlemci ile gtx 460 ı (desktop) boşta 32 derece BF 3'te 55'i geçmedi ben o kartın çekirdeğini 675'ten 850 ye belleği 900 den 1000'e çıkardım sorun olmadı (BF 3 ultrada 72 derece gördük) (Bir ihtimal daha var BIOS güncelle ve anakart modelini yazmalısın. )

Kardeş 1 yıldır sorun olmadı. Şimdi mi güç kaynağından sorun olacak ? Anakartım asus M5A78-M LX 1866 MHZ AM3+.

Kardeşim kartın soğutucusunu söktüğünü baştan söylesene :D Sökersen termal macun eski vazifesini yapamaz ve doğal olarak ısı tam olarak soğutucu bloğa aktarılamaz. Ve kart ısınır.

Alperen'in dediği gibi örneğin bir Vatan mağazasından termal macunu alın ve GPU'nun tam ortasına mercimek tanesi kadar sıkın ve soğutucu bloğu bastırıp vidaları aracılığı ile sabitleyin. Tabi bundan önce soğutucunun GPU ile temas ettiği kısmı iyice temizle.

TG2 sıkça tavsiye etiğimiz kaliteli bir termal macun, rahatlıkla alabilirsin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı