HD7850 Çizgi sorunu

Öncellikle iyi günler,

Vatandan toplama bilgisayar (toplama) yaptırmıştım. Bana renkli ekran ve renkli çizgiler çıkartıyordu. Bunun üzerine Vatana gittik verdik bilgisayarı. Ekran sorunu çözüldü dediler gittik aldık.

Bu sefer de adam akıllı takmamışlar ekran kartını ertesi gün taktırdık, sonra yine ekran sorunu çıktı 'oldu' dediler gittik. Alırken ramların bir tanesi görünmediğini gördüler.

2 gün sonra aldık. Anakartı çıkartıp baştan monte etmişler. Ve yine çizgili ekran, bunu 3 kez yaptı. İlkinde fotoshoptaydım, İkincisinde google, üçüncüsünde LoL maçı atıyordum.

Yeter artık toplattığımdan beri 3 ay kullandım. 2.5 ayı da Vatanda geçti, artık çözüm istiyorum. Sorun:

Sistem :

Ekran Kardı : HD7850

Ram (2X4) : KINGSTON Kit Of 2

Ana Kart : Asus M5A97 EVO R2.0

Güç : Corsaır Modeli Unuttum Ama Fazla Havalandırmalı :

Kasa : Corsaır CX600 ( 600 W )

Monitör : AOC ( e2450swdak )

Son düzenleyen: Moderatör:
Başka monitörle ve hd, vga kabloları ile denedim yine aynı. Kullandıkça renkli ekran gelmesi kısalıyor. Bu hafta içi vatana gidip değiştirme talebinde bulunacam.

İlk olarak kasayı açarak ekran kartının bulunduğu girişten ekran kartını çıkarın. Giriş yuvasını temizledikten sonra ekran kartını yeniden yuvaya tam oturacak şekilde takın ve sıkıca vidalayın.

İkinci olarak ; kurulu olan ekran kartı driverını kaldırıp ekran kartınıza ait güncel driverını indirin ve sisteminize kurun.

Buna rağmen sorun devam ederse aynı kasayı farklı bir monitöre bağlayıp sorunun devam edip etmediğini kontrol edin.

Çünkü sorun Monitörde de olabilir diye düşünüyorum.

- - - Güncellendi - - -

Peki bir şey soracağım kardeşim bu çizgiler geldiğinde kasan veya ekran kartında aşırı ısınma oluyor mu ?

VForVendetta Monitör işini denedim fark etmemişti ( yine oldu ). Ekran kardını çıkardım temizledim taktım. Kasa çok az toz vardı onları aldım. Zaten 2 haftada tozunu alıyorum. Deniyeceğim yine ekran sorunu gelirse çarşamba vatandan da olacağım. Soruna gelirsek ekran kartı 25-30 derecede dahi olsa sorun oluyor. Ayrıca işlemcimin fanı çok gürültü çıkartıyor. Ne önerirsiniz ?

Bios'tan ayarlayabilirsin fakat işlemcin ısınabilir. Amd işlemcilerin stok fanı hep gürültülü. Kaliteli bir soğutucu almanı öneririm.

Biosta yaptım olamadı. Ekran yine çizgili oldu bugün veya yarın Vatan'a gideceğim. Eğer bilgisayarda çizgili ekran sorunu çıkmazsa bir video atacağım. Oyun içinde sıcaklığı ve GPU Tweak'ı göstereceğim, nazar değdi resmen !

En mantıklısı en ince detayına kadar bilgi verip garantiye gitmesidir. Markası neydi ? ASUS, MSI, Sapphire ve Powercolor gibi.

Sayın KullanıcıSorunu düşündüğüme göre fanınız bozuk veya güç kaynağınız bu fanı tam olarak enerji vermeye yettiremiyor, acaba güç kaynağınızı yazarmısınız? (kasayı açın sol tarafta en solda küçük kutu gibi bir yer var, onun üzerinde bir sticker olur ve bunun üzerinde yazar ) Çünkü güç kaynağınız ve ekran kartınız uyumlu olmayabilir. Saygılar iyi forumlar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…