HD7950 veya R9 280X ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

sibermrc

Hectopat
Yer
Mersin
Daha fazla  
Meslek
Bilgisayar Tekniker
Merhabalar. HD6790'dan sonra alacağım ekran kartı ne olmalı;

Aklımdaki kartlar önceliğe göre:

1-HD7950
2-R9 270X
3-HD 7870 XT
4-R9 280X (Bütçeyi zorlamak gerekli)

Bütçe : ( 600-750 )

Not: Sistem :

Ekran kartları arasındaki kıyasları bu siteden yapmaktayım: http://www.hwcompare.com/15661/radeon-hd-7870-xt-vs-radeon-r9-270x/
HD 7950 transistor sayısı bant genişliği olarak üstün bunlar Texel Rate ve Pixel Rate kadar etken mi? Üstteki örnekte verdiğim R9 280x tabi ki diğerlerinden üstün, ayrıca sistem özelliklerinin de i5 4670k olması da fps değerlerini (5-15) arasında değiştirir sanırım. Düşüncelerinizi ve önerileriniz bekliyorum. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Peki HD7950 TOP modeli hakkındaki düşünceleriniz nasıl ?

Bence zorlayabilirsen kesinlikle asus r9 280x almalısın. Ancak zorlayamam dersen asus hd7950 top modelini alırsan tüm oyunları en yüksek ayarlar da oynayabilirsin. Ama bazı oyunlar da sıkıntı çıkarabilir.

Bu saatten sonra o bütçe ile şu üç modelden birini alma bence:

ASUS/MSI GTX 770

ASUS/MSI R9 280X

ASUS/MSI R9 270X

280x alabilirsen tavsiye olunur. Yalnız 280x ya da 770 o işlemciyle darboğaz oluşturur. İşlemcin ekran kartının hızına yetişemez diyelim basit bir ifadeyle. Tam perf. Alamazsın büyük ihtimal. Ayrıca PSU %80 verimliliğe sahip değil. Dolayısıyla PSU da değişmeli. Gerçi 6790 çalıştırdıysa onu da çalıştıracaktır muhakkak. Ama ben yine de güvenmezdim o PSU'ya. Yani iyi bir PSU + işlemci ile 280x'ten tam perf. alır keyfine bakarsın..

Bu saatten sonra o bütçe ile şu üç modelden birini alma bence:

ASUS/MSI GTX 770

ASUS/MSI R9 280X

ASUS/MSI R9 270X

Neden ? Bu kartlar güncel ve FP ürünleri . Piyasadaki kartlara göre orta ve üst seviyedeler.

- - - Güncellendi - - -

280x alabilirsen tavsiye olunur. Yalnız 280x ya da 770 o işlemciyle darboğaz oluşturur. İşlemcin ekran kartının hızına yetişemez diyelim basit bir ifadeyle. Tam perf. Alamazsın büyük ihtimal. Ayrıca PSU %80 verimliliğe sahip değil. Dolayısıyla PSU da değişmeli. Gerçi 6790 çalıştırdıysa onu da çalıştıracaktır muhakkak. Ama ben yine de güvenmezdim o PSU'ya. Yani iyi bir PSU + işlemci ile 280x'ten tam perf. alır keyfine bakarsın..

Darboğaz oluşturmasını isterim. Şimdiye kadar intel Q8300 işlemcimin O.C. halinde kasabilen olmadı. Her nekadar 775p olsada.

Amd alıcaksan ve o kadar bütçen varsa kesinlikle R serisi kart almanı tavsiye ederim. 7000 serisi kartlar 2-3 yıl sonra raflara kalkar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı