HD7970 nasıl overclocklanabilir?

MustafaDemir

Kilopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Profil Kapağı
1522360033
Herkese iyi forumlar. Uzun süredir aynı ekran kartını kullanıyorum. Dolar kuru dolayısıyla alışveriş yapıp yeni kart almak istemiyorum, hem ekran kartı fiyatları yükselişte. Bu sebeple karttan son verime kadar almak niyetindeyim. Fakat yeni oyunlarda 30 ya da 35 FPS alıyorum. Hal böyle olunca karta hız aşırtmak, performansını artırmak istedim. Fakat oyun kitleniyor. Oyun, Assassin's Creed Origins. Kartın normal değerleri 1425 MHz, çekirdek hızı 950 MHz, ben bu değerleri, 1500 ve 1000 MHz olacak şekilde değiştirmek istemiştim. Overclock konusunda tecrübeli biri değilim. Sorun sizce karttan mı kaynaklı? Overclock yapmaya müsait değil mi?
Sistemim:
  • Anakart: ROG Maximus VIII Hero
  • İşlemci 6700K
  • RAM 16GB Kingston
  • Sapphire HD 7970 OC Edition.
  • Güç kaynağı 600W.
MSI Afterburner ile denemeye çalıştım desteklerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartınız OC Edition, yani OC Yapma imkanınız var. Ekstradan ne kadar güç verdiniz ?
MSI Afterburner ile power limit seçeneği mevcut. Core voltage seçeneği aktif değil kapalı, onu aktif edemiyorum. Sapphire Trixx uygulamasında da voltaj artırma seçeneği mevcut değil. Power limit 20 artırmayı denedim. Fakat oyunlar kilitleniyor. Kaldı ki artırdığım değerler çok yüksek gelmiyor bana, çekirdek hızını 50 MHz bellek hızını 75 MHz artırmaya çalıştım.

MSI Afterburner ile power limit seçeneği mevcut. Core voltage seçeneği aktif değil kapalı, onu aktif edemiyorum. Sapphire Trixx uygulamasında da voltaj artırma seçeneği mevcut değil. Power limit 20 artırmayı denedim. Fakat oyunlar kilitleniyor. Kaldı ki artırdığım değerler çok yüksek gelmiyor bana, çekirdek hızını 50 MHz bellek hızını 75 MHz artırmaya çalıştım.
Az az arttırarak aralıklarla dene. Bir yerden sonra kitleniyorsa ya ısı problemi vardır ya da limit bu kadardır.

Standartdın ötesinde bellek - çekirdek frekans değerlerine sahip grafik işlemcilerin hız aşırtma potansiyeli kısıtlı oluyor zaten. Tİ model kartların standart GPU'lara kıyasla daha az potansiyele sahip olduğu gibi. BIOS üzerinden de belirli bir engel koyulabiliyor zaten bu tip modellerde.

Bu yüzden ufak frekans artışları ile yetin derim, kullandığın GPU zaten imkanlar dahilinde son derece verimli şekilde çalışıyor. Fazlası, stabilite anlamında problemler yaşamana sebep olur.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı