HDD Bad Sector Taraması

burakoz211

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba dün bilgisayarıma hard disk sentiel programını indirdim ve program HDD'nin %20 sağlığı kaldığını ve 424 bad sector olduğunu söyledi fakat HDD Tune programında tarama yaptığımda komple yeşil gözüküyordu. Neden orada temiz gözüktüğünü anlamadım yavaş taramada acaba yazılımsal bir bad sector mü yoksa fiziksel mi anlamadım. Low level format atıp denemeli miyim? Yoksa gittiği yere kadar gitsin mi? Zaten içinde sadece oyunlarım var çok önemli değil harddiskteki bilgilerim.
Ekran Görüntüsü (3).png
Ekran Görüntüsü (8).png

Son düzenleyen: Moderatör:
Eki Görüntüle 439377

Büyük ihtimalle program yanlış. Sağlık düşük olursa performansta da bir sıkntı olur.
o zaman bir sorun yok mu diyorsunuz ? Çünkü test sonuçlarında yeşil gözüküyordu hd tune da bir tek bad sector olayı ikisinde de aynı gözüküyor. Eğer problem yoktur kullanmaya devam edin diyorsanız hiç dokunmayacağım ve performansında hiç sorun yaşamıyorum oyunlar vs gayet sorunsuz açılıyor.

o zaman bir sorun yok mu diyorsunuz ? Çünkü test sonuçlarında yeşil gözüküyordu hd tune da bir tek bad sector olayı ikisinde de aynı gözüküyor. Eğer problem yoktur kullanmaya devam edin diyorsanız hiç dokunmayacağım ve performansında hiç sorun yaşamıyorum oyunlar vs gayet sorunsuz açılıyor.
Kullanmaya devam edebilirsiniz. Büyük ihtimalle PRO sürüme geçirmek için yapmışlar onu.

Bad sektör taraması HD Tune ile yapılmaz. HD Tune bir çok bad sektörü tarama sırasında atlayabilir. Bad sektör taraması için DiskGenius'u kullanın. DiskGenius bad sektör tarama ve düzeltmede oldukça iyi ve üstelik de ücretsiz. Tarama sonunda bad sektör bulursanız görseli paylaşın. Çıkan bad sektörlere göre ne yapabileceğinizi anlatırız.

DiskGenius.png

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı