HDD bir anda gözükmemeye başlıyor

Froinchi

Kilopat
Daha fazla  
RAM
16GB
SSD veya HDD modeli
Seagate 2.5" 1 TB Barracuda Pro ST1000LM049
Ekran kartı
Nvidia GeForce 1060
İşlemci
Intel(R) Core(TM) i7-10750H CPU
Merhaba.
Monster Abra V15.6 Laptop kullanıcısıyım. Seagate 2.5" 1 TB Barracuda Pro ST1000LM049 HDD kullanıyorum. Ancak hard disk durup dururken bir anda sistemden yok oluyor, ve birkaç gün sonra kendi kendine geri geliyor.
Ne dediğimi biraz daha açıklamak istiyorum: Laptop kullanıcısıyım ve bu problemi ilk defa 15 Şubat 2023'te yaşadım. Bir gün laptopumu aktif şekilde kullanırken, sanki içeriden kablosunu çekip çıkarmışım gibi bir anda, hem BIOS'tan hem Windows disk yöneticisi'nden HDD yok oluyor. Bilgisayarı yeniden başlatıyorum, birkaç saat kapalı tutuyorum, ne yaparsam yapayım geri gelmiyor HDD. Bir gün bekledim, ve düzelmeyince tamirciye götürdüm. Tamirci bilgisayarı açtı, ve HDD olduğu gibi hem BIOS'ta hem disk yöneticisinde görünüyordu. "Şu an çalışıyor, çalışan şeyi tamir edemem." dedi. Hem de health Check'i de normaldi. Fotoğrafını bırakıyorum, tamircide olduğum için telefonla çekmiştim (fotoğraf 17 Şubat 2023'ten):

1698856427463.png

Eylül başında aynı problem, yukarıda anlattığım gibi tekrar tecelli etti. Aynı şekilde, tamirciye götürdüm, adam açtı, evde görünmeyen HDD, hem BIOS'ta hem Disk Yöneticisi'nde çalışıyordu. "Şu an çalışıyor, çalışan şeyi tamir edemem." dedi. Yine health check yapıldı, yine her şey normaldi.
Az önce aktif kullanımda yine HDD durup dururken çıktı. Kafayı yemek üzereyim. Ne olur biri bana bunun çözümünü söylesin.
Şimdiden çok teşekkür ederim.

Bu paylaşımıma bir güncelleme yapmak isterim: Monster servisine bilgisayarı kargoyla gönderdim. Bilgisayarın SATA kablosunda temassızlık tespit edildiğini söylediler, onu değiştirdiler, sorun çözüldü.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı