Hdd Caddy İşlemci Kullanım Sorunu

huseyin.akman

Hectopat
Merhabalar,

"Casper Nirvana CHY.4702-BT45V-S Notebook" aldım. Buna hdd caddy diye bilinen cd-rom yuvasını, hdd dönüştüren bir apart taktım. Bundan sonra görev yöneticisinden baktığımda "system" adı altındaki dosya %15 değerlerinden aşağı düşmüyor. Bu aparata bir hdd takılı olsa da, olmasa da bu değerler aynı kalıyor. Orjinal cd-rom takınca veya boş bırakınca işlemci değerleri düzeliyor. Bios güncellemesi yapamıyoruz. Windows 8 şifresi bios içindeymiş. Casperdaki arkadaşlar söyledi. Siz üstadların yorumlarını bekliyorum.

Aşağıda belirttiğim yazıda sata ve pata ile alakalı bir bölüm var. Sanki işin ustaları için bir ışık olabilir.

BIOS and universal SATA/PATA converters

One of the most common problems is that your laptop is not recognizing the second hard drive or SSD in your laptop with a universal SATA or PATA HDD Caddy. This is caused by the BIOS (“software” that communicates with your operating system and hardware) of your laptop. Initially a second hard drive was not an option for most laptops. Some BIOS were not designed to work with a HDD Caddy. Problems that can occur are for example:
- Different than an optical drive a HDD Caddy does not eject a tray. Normally the optical drive sends a signal to BIOS to let it know that the optical drive is closed and the computer is allowed to read the optical medium. If this signal stays “open” than the hard drive in the HDD Caddy will not be read.
- Related the problem above. The HDD Caddy can work in some laptops but causes unnecessary CPU usage during idle because the signal cannot be closed. The BIOS keeps sending this signal.
- For PATA interface you cannot have two hard drives or SSD’s at master level. In Desktop PC but also in some laptops you could set one of the drive on slave with a jumper setting. However this doesn’t work if you have two SATA hard drives or SSD’s. If you have two drives on master, Windows will not boot.

These problems can occur with all laptop models. To prevent this problem, the SATA or PATA converter board needs to be modified. The modifications on the converter can be different for each model. Therefore HDD Caddy’s are listed per brand and model with the required modifications to allow it to work.

on-idle.jpg

Kaynak Url : HDD Caddy – Add a 2nd HDD to your laptop » Which HDD Caddy for my laptop?

Cihazınızla uyumlu olan modeli almış olmanız gerekiyordu. Her halükarda Casper almakla hata etmişsiniz çünkü Casper'ın BIOS güncellemesi yok. Firma ile iletişime geçip durumu bildirin. Size gerekli modifkasyonu söyleyeceklerdir.

Cihazım ile uyumlu modeli bulsam inanın hemen alacağım. Bugün perpa ve mecidiyeköy(dereboyunda) gezmediğim yer kalmadı. 3 farklı parça ve 2 farklı marka taktım. Fakat sorun düzelmedi. Casper soruyorum nasıl olacak diye, ürünü gönderim bakalım diyorlar. %99.9 eminim ürünü gönderdiğimde, bana bu parça uyumlu değil veya bozuk diyecekler. Kendilerine 1000 defa sormama rahmen uyumlu veya bunu çözebilecek bir bilgi sunmadılar. Casper almak ile dünyanın en büyük yanlışını yaptımı geçte olsa anladım. Yani harcadığım paralar, telefon görüşmeleri, vakit kayıplarım cabası. Ama eminim bu olay başına gelmiş ve çözen bir arkadaşımız buradan çıkacaktır.

Firma ile irtibata geçtim. İşlemci ve cd-rom bilgilerini istediler, gönderdim ve adamlar sırf benim casper lapto p(chy serisine) özel ürün çıkardılar. Şimdi sipariş verip almayı düşünüyorum. Tek korkum tekrar aynı sorunu yaratması. Sizce hangi yolu izlemeliyim. Recep bey fikirlerinizi bekliyorum.

http://hddcaddy.com/en/casper-hdd-caddy/682-casper-nirvana-chy-hdd-caddy.html

Firma yayınladığı ürünü şimdi de geri çekti? Türkiye'ye sipariş sorunlarımız var dedi. Daha sonra baktım siteden ürünü de kaldırmışlar. Bir aparat işlemciyi nasıl %15 çalıştırır. Şu kadar potansiyeli olan ve çok basit bir ürünü, bir türk firmasının artık el atması lazım.

Ben casper'dan vazgeçtim, ama bilgisayar performans olarak çok üst seviyede. 5 saniyede windows 8 ekranı geliyor. Fakat bu caddy dediğimiz şey beni yarı yolda bıraktı.
Şimdi 2 seçeneğim var. Sizce hangi yolu izlemeliyim?

1.si 250 sdd yerine 500 veya 750 ssd alıp, caddy devre dışı bırakıcam.

2.si ise casper ucuz fiyata satıp yerine şimdi aşağıda belirttiğim bilgisayarı alacağım çift hdd yuvası var. bu bilgisayar için sizin fikirlerinizi almak istiyorum.
link:VATAN COMPUTER - ACER - V3-772G NOTEBOOK CORE

Recep bey bu başlıktaki tek ortak noktamızın, Casper'ın biz ileri seviyedeki kullanıcılar için yetersiz kaldığıdır. Diğer söylediklerinize ise malesef katılamayacağım.
Ben bir programcıyım bugüne kadar hiç bir zaman şu cümleyi söylemedim, devlet neden bizim kodlarımıza destek vermiyor diye.
Technopat, google veya facebook devlet destekleriyle mi bu günlerine geldi? Şu ürünün(caddy) argesini yapabilecek çok sanayici var bu ülkede.
Biz ancak montaj yapabiliriz? Tipik Türk mantığı Amerika'yı tekrar keşfetmeye ne gerek var. Ama unuttuğumuz en önemli nokta Amerika'yı biz değil, Amerikalı'lar keşfetti ;)
Bana şurada dünyayı değiştiren veya yön veren bir Türk keşfi söyleyin, önünüzde saygı ile eğileyim. Önce kafayı değiştirmek lazım. Sonra gerisi gelir...

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı