Hdd Caddy İşlemci Kullanım Sorunu

Benim de hdd caddy almak gibi bir planım var. Bu aparatların randıman verememe gibi bir olasılığı gerçekten var mı? Bilgisayarım da lenovo. Sizce herhangi bir problem yaşar mıyım?

İyi akşamlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Recep abi hallo,

Benim bilgisayarım lenovo g580 20150, ben de bilgisayarıma hdd caddy taktırmak istiyorum. Türkiye'de en rahat bulunabilecek aparat s link in, S-link Sl-ssd12 Ide To Sata 12.7mm Notebook Ekstra Hdd Yuvas 22594087 - n11.com bunun laptobuma uyup uymayacağı verim verip vermeyeceği hakkında bir bilgi edinemedim. Sence alayım mı? Uyum sağlamazsa bunun bir çözümü var mıdır?

İyi günler dilerim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar, bende Casper Nirvana kullanıcısıyım ve bu sorunla karşılaştım ve ÇÖZDÜM.
Aslında çözülecek bir durum değil bu. Almış olduğum HDD Caddy kızaktaki bi özellik olsa gerek.
Yaklaşık 2 hafta boyunca onlarca sefer Casper müşteri hizmetinimi aramadım, BIOS update'ler mi yapmadım, neler gelmediki pc nin başına :)
En sonunda Caddy kızakın sata kartı ile DVD Writer'ın sata kartını değiştirmeyi düşünüp her ikisinide parça pinçik etmiştimki Caddy'nin içinde, HDD'nin bağlandığı yerin hemen yanında ufak bir çentik dikkatimi çekti. Sağa sola yön verilebilen 3 kademeli bu çentiki ikinci kademeye getirip bi daha denedim ve sonuç oh my god :D
Laptopu değiştirmeyi bile göze almıştımki çok şükür kurtuldum :)

Bu hangi marka Caddy kızak diye soracak olursanız vallahi markasını şu an hatırlamıyorum, ve onlarca sefer pc yi sök parçala yaptığım için artık üşeniyorum bi daha söküp bakmaya :)

Ancak şöyle diyebilirim, ya bu parçayı aldığım yerin web adresini adminler izin verirlerse burdan paylaşmak istiyorum, izin yoksa linki kaldırsınlar lütfen.

Aslı Bilgisayar - Ankara Notebook Servisi, Notebook Tamiri Ankara

Ya da dediğim gibi kızak alacak olan arkadaşlar yukarda da belirtmiş olduğum çentik olayını alacağı yere muhakkak sordursunlar ona göre aldırsınlar.

Bu söz konusu çentik tahminimce bi çeşit SATA ve PATA kontrolcüsü yada jumper olması lazım.

Son olarak konuyu açan arkadaş veya yönetici arkadaş konu başlığını Casper Caddy Kızak Sorunu Çözüldü diye düzenlerlerse en azından bu sorunu yaşayanlar arama yaptıklarında bu konuya ulaşıp sorunu daha çabuk bir şekilde ve boşa masrafa girmeden halledebilirler.

Selametle...

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı