HDD Caddy sabit diskin SATA portundan çıkması

burhan95

Hectopat
Bilgisayarım aniden donuyor. Öyle bir donma ki her şey donuyor ışıklarına kadar donuyor ve hiçbir şey çalışmıyor. Sarsınca aleti çalışmaya devam ediyor ama gecikmeden sallamaz isem salladıktan sonra mavi ekrana düşüyor. Açılınca bile mesela Lenovo BIOS ekranı geçtikten sonra sol üstte "_" çizgisi öyle donup kalıyor yine sarsınca açılıyor. HDD'yi HDD caddy ile CD-ROM yerine taktım sorunun SATA girişinde olduğunu anladım. SATA girişinin tamiratı nasıl olur onu soracağım. Ayrıca HDD caddy'de yada onun girdiği girişte de problem var çünkü daha önceden denemiştim ve yanına taktığım HDD hep çıkıyordu. Çok sıkıldım bu durumdan artık lütfen yardım edin. :(

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer biri aynı hatayla karşılaşıyorsa diye yazıyorum. Her şeyi denedim. RAM'leri çıkart tak filan, her şeyi. Sabit disk kesinlikle hareket etmiyor. Sorunun SATA girişinden kaynaklandığını sanıyorum yada HDD den dolayı. HDD Caddy ile denediğimde HDD Caddy de bir problem olduğunu keşfettim, bozulmuş bildiğiniz. Arada kendi kendine takıp çıkıyor gibi oluyor. Normal SATA portunda başka HDD deneyemedim ancak sarsınca kendine gelmesi ya HDD den yada SATA portundan dolayı diye zannediyorum. Sizde de böyle bir durum söz konusuysa başka bir HDD ile deneyin ve hala aynı sorun var ise SATA portu arızalıdır. Benim görüşüm bu yönde.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı