HDD Cızırdıyor

Arkadaşım ben şahsen hdd den bozuluyor diyemem. Önce bir defrag programıyla hard diskini birleştir çünkü şuan en iyi birleştirme programı odur. Cızırtının nedeni bozulma değilde içindeki verilerin çok aşırı dağılmasından dolayı kaynaklanıyor. Hard disk oyle bir yapıdır ki zamanla yani sen program oyun v.s yükleyip kaldırdıkça onlardan arta kalanlar hdd de birirkir ve birbirine olan mesafeleri uzaklaşır bu uzaklaşma sonucu içindeki okuyucu iğne verileri okumak için daha fazla zorlanır ve cızırtıya sebep olur. Sen dediğimi yap hemende endişe etme bozuluyor diye. Eğer laptop'u düşürmedi isen veya sert bir darbeye maruz bırakmadıysan bozulmaz kolay kolay.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşım ben şahsen hdd den bozuluyor diyemem,once bi defrag programıyla hard diskini birleştir çünkü suan en iyi birleştirme programı odur,cızırtının nedeni bozulma değilde içindeki verilerin çok aşırı dağılmasından dolayı kaynaklanıyor,hard disk oyle bir yapıdırki zamanla yani sen program oyun v.s yükleyip kaldırdıkça onlardan arta kalanlar hdd de birirkir ve birbirne olan mesafeleri uzaklasır bu uzaklasma sonucu içindeki okuyucu iğne verileri okumak için daha fazla zorlanır ve cızırtıya sebep olur.sen dediğimi yap hemende endişe etme bozuluyor diye,eğer laptopu dusurmedıysen veya sert bir darbeye maruz bırakmadıysan bozulmaz kolay kolay...
Ne düşürdüm ne de zarar verdim.Haftada en az 2 kere defrag yapıyorum temizleme yapıyorum.
Sorun şundan da olabilirmi? Ses gelmeden 2 gün önce Windows 7 kurmuştuk fakat kurarken baya bir hata almıştık ve bu yüzden 4 bilemedik 6 kez kurulum yaptık.Ve hızlı biçimlendirdik. Derler ya hızlı biçimlendirdiysen sildiğin dosyalar geri getirilebilir gibi cümleler duydum.O dosyalar kaldığı için ses yapıyor olmasın bu?
Low format atarak çözüme ulaşabilirmiyiz?

Dosyalarla ilgisi yok kardesim format atarken HDD yi yormuş olabilirsin dosyalari okurken kasiliyor HDD garantiye gönder bence HDD yi degistirsinler

Oyle dosyaların geri gelceğini filan zannetmiyorum o laflar asparagas bence inanma,ozaman soyle yap en bastan bir format at kurarken hızlı biçimlendirme yapma normal şekilde biçimlendirsin biraz beklersin ama daha sağlıklı olur bide hatasız kurulum yapman daha iyi olacaktır windowsun sorunsuz çalısabilmesi için,yoksa ilerde her sey tam rayına oturdu derken sorunlar cıkmaya başlar karsına...

Oyle dosyaların geri gelceğini filan zannetmiyorum o laflar asparagas bence inanma,ozaman soyle yap en bastan bir format at kurarken hızlı biçimlendirme yapma normal şekilde biçimlendirsin biraz beklersin ama daha sağlıklı olur bide hatasız kurulum yapman daha iyi olacaktır windowsun sorunsuz çalısabilmesi için,yoksa ilerde her sey tam rayına oturdu derken sorunlar cıkmaya başlar karsına...
Boot ederek HDD'yi komple biçimlendireceğim LOW'da sonra 8.1'i kuracağım.

Dosyalarla ilgisi yok kardesim format atarken HDD yi yormuş olabilirsin dosyalari okurken kasiliyor HDD garantiye gönder bence HDD yi degistirsinler
Notebookun içi açıldı.Mecbur kaldım açtım.

Evet win 7 değilde win 8.1 kurmanda daha güzel olur kurduktan sonra driver kurmayla filanda uğraşmazsın. Komple biçimlendir evet hiçbir artık kalmasın hdd'de.

Son düzenleyen: Moderatör:
HDTune ( pro değil... ) error scan yaptır ama hızlı ( quick ) değil... bad sector var mı bak... sorun varsa kırmızı kare olur.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı