HDD çöp mü?

Katılım
6 Temmuz 2018
Mesajlar
13.384
Makaleler
20
Çözümler
142
Yer
Nordschleife
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Herkese selamlar, yeni bilgisayarımda HDD bulunuyor. Kendi SSD'mi takacaktım ancak cihazı sökemediğinden takamadım. Bu nedenle de anlayan birine gösterene dek bilgisayarı HDD ile kullanmaya karar verdim. HDD'ye geçtiğim anda sistemin takıldığını fark ettim ancak bir sorun yok gibi gözüküyordu. Bugün ise uygulamaların yüklenmemesi, garip tepkisizlikler gibi sorunlar yaşamaya başladım. Sizce verilerini atacağım HDD çöp mü oldu? İçinde önemli veri yok ancak diskin idare edip etmeyeceği konusunda kararsızım.

1.png
2.png
3.png
 
Aynı sorun bende de vardır Windows 10 kuruluydu sonra Ubuntu kurdum 1-2 ay kullladım o da fayda etmedi hafta da 2-3 kere format atıyordum o derece sonra SSD aldım taktım Bilgisayar'a acayip hızlandı.
 
Değerler iyi değil. Bad sector performansı ciddi etkileyen ve zamanla artan bir sorun.
Fakat tek bir test ile çöp mü dememek lazım.
HD Tune ile bad sector taraması yapmanız gerekiyor.
HD Sentinel ile sağlığına bakın.
Okuma-yazma testini yaptıktan sonra netleşmiş olur.
 
Herkese selam, yeni bilgisayarımda HDD bulunuyor. Kendi SSD'mi takacaktım ancak cihazı sökemediğinden takamadım. Bu nedenle de anlayan birine gösterene dek bilgisayarı HDD ile kullanmaya karar verdim. HDD'ye geçtiğim anda sistemin takıldığını fark ettim ancak bir sorun yok gibi gözüküyordu. Bugün ise uygulamaların yüklenmemesi, garip tepkisizlikler gibi sorunlar yaşamaya başladım. Sizce verilerini atacağım HDD çöp mü oldu? İçinde önemli veri yok ancak diskin idare edip etmeyeceği konusunda kararsızım.

Eki Görüntüle 1414610Eki Görüntüle 1414611Eki Görüntüle 1414612

Hocam SSD takacaksan ve cihazınızın garantisi varsa sakın deyim sökmeye kalkışmayın, direkt kasayı mağazasına götürün onlar taksın.
 
HDD vakit kaybıdır, insanı çileden çıkartır, sinir hastası eder, o yüzden çok gecikmeden bir SSD al, PC 5 saniyede açılınca insanın keyfi yerine geliyor😉
 
Konuya yazan herkese teşekkürler. Bu konuyu açtığımda bilgisayarı hala kullanabiliyordum. Bugün ise okumanın da iyice gitmesiyle diskin öldüğünü anladım. Içinde değerli bir veri yok. Vaktim olunca elimdeki SSD ile değiştireceğim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı