HDD diskteki veriler yeni SSD'ye nasıl geçirilir?

onurkuv

Centipat
Daha fazla  
Anakart
GA-A320M-S2H
1 hafta önce HDD disk sürekli %100 çalışmaya başladı, 99'a bile inmiyor vehiçbir şey açamıyorum. Yeni M.2 SSD sipariş ettim ama nasıl kuracağımı bilmiyorum. Windows'u SSD'ye kurmak istiyorum, HDD diskteki verileri SSD'ye nasıl geçirebilirim?

1. yol: SSD'ye yeni Windows kurarsın. Sistem açıldıktan sonra harddisk'teki verileri kopyala yapıştır yöntemiyle yeni diskine aktarabilirsin.

2. yol: Disk klonlama programları var. Diskin içindeki tüm bilgileri olduğu gibi yeni diske kopyalıyor. Windows vs kurmak zorunda kalmadan yeni diske aktarmış olursun tüm her şeyi.

1. yöntemi öneririm ben yine de.

Klonlama tavsiye etmiyorum. Klonlamayı yalnızca güncelleme alamayacak sınırlı internet bağlantısında tavsiye ederim. Yeni gelen diske yeni bir sistem yakışır.

Diğer dosyalar her şekilde aktarılır.

1. yol: SSD'ye yeni Windows kurarsın. Sistem açıldıktan sonra hard Disk'teki verileri kopyala yapıştır yöntemiyle yeni diskine aktarabilirsin.

2. yol: Disk klonlama programları var. Diskin içindeki tüm bilgileri olduğu gibi yeni diske kopyalıyor. Windows vs kurmak zorunda kalmadan yeni diske aktarmış olursun tüm her şeyi.

1. yol: SSD'ye yeni Windows kurarsın. Sistem açıldıktan sonra hard Disk'teki verileri kopyala yapıştır yöntemiyle yeni diskine aktarabilirsin.

Farklı bilgisayardan flash belleğe Windows yükleyip mi yapmalıyım en doğru şekilde nasıl yapabilirim bu tür konularda pek bilgim yok.

Elimizde Windows format diski yoksa klonlama yapılır ama onu klonlayacak yazılımda ücretli.
İki yazılım vardı 2 yıl önce bu hizmeti ücretli yaptılar. Elimizde Windows format atma diski veya USB var mı?

Farklı bilgisayardan flash belleğe Windows yükleyip mi yapmalıyım en doğru şekilde nasıl yapabilirim bu tür konularda pek bilgim yok.
Farklı bilgisayara gerek yok. Elindeki boş bir USB'ye Windows yazdıracaksın. SSD geldiğinde USB bellekle birlikte SSD'ye Windows kuracaksın.

Windows'un sitesinde orijinal program var USB'ye Windows yazdırmak için. Onun haricinde Rufus isimli programı da kullanabilirsin.

Farklı bilgisayara gerek yok. Elindeki boş bir USB'ye Windows yazdıracaksın. SSD geldiğinde USB bellekle birlikte SSD'ye Windows kuracaksın.

Windows'un sitesinde orijinal program var USB'ye Windows yazdırmak için. Onun haricinde Rufus isimli programı da kullanabilirsin.

Elimde USB var daha önce Windows 10 Pro yüklendi içine Windows'un güncel olmaması sorun yaratır mı?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı