HDD donuyor

346003

Centipat
Yer
İstanbul
Merhaba, bilgisayarımda takılı olan 2. disk (320GB Samsung SATA) oyunların içinde durduğu bu disk son zamanlarda oyundayken bir anda oyunu kitlemeye başladı. Kitlediği zaman masaüstü bile atamıyorum o derece ama sistemim SSD'de kurulu. Şimdi bu diskte malum oyunlar yedekler vs var ben bad sector ya da HDD Regenerator ile bunu nasıl temizlerim ya da temizlerken dosyalarım kaybolur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
HDD testi yapıp, durumunu paylaşır mısın? Quick scan kapalı olsun.

Yapıyorum hemen fakat hata sayfasında aşağıdaki gibi bir hata var.

Ekran Alıntısı.PNG

Hocam büyük ihtimalle bad sector var. @Assecreed hocam size yardımcı olabilir.

Tamamdır hocam teşekkür ederim.

HDD sentinel ile diskin sağlığını paylaşır mısınız?

Programı indireceğim fakat internetim iyi olmasına rağmen 32 MB dosyaya neden o siteden indirirken 3 saat diyor :D. Bu arada bir de bazen bir ses geliyor tam anlayamıyorum normal çalışma sesinden farklı bir ses.

Disk yüzeyinde 1 bozuk sektör varmış bu sektör kullanıma kapatılmış. HD Tune 5.75 ile health sekmesini paylaşınız eski sürüm olduğu için.

İkisini de paylaştım yan yana + olarak hard disk sentinel görüntüsünüde koyuyorum.

Dosya Ekleri

• ttt.PNG
    ttt.PNG
    5,5 KB · Görüntüleme: 61
  • 666.PNG
    666.PNG
    8,1 KB · Görüntüleme: 60
Hocam konuyla alakasız olacak ama SSD niz biraz fazla ısınıyor. Ömrünü uzatmak için fan alıp SSD'ye takmanızı öneririm.

Evet garip bir şekilde o da ısınıyor anlamış değilim masaüstündeyken bile o derecelerde.

Diskin durumu şu anlık iyi gözüküyor. 1 bozuk sektörden dolayı donmaların olacağını düşünmüyorum. Sadece oyunlarda mı oluyor?

65.PNG

Tamamlanmış hali bu 48 dakika sürdü tamamlanması. Oyunlarda oluyor sanırım çünkü masaüstündeyken bir şey fark etmiyorum gerçi sanırım fark etmem çünkü Windows SSD'de olduğundan D diskinde oyunlar var tek oyundayken bir anda takılıyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı