HDD dosya kopyalayamıyor

mertali42

Hectopat
Daha fazla  
Bazı bilgilerime başka yere kopyalayamıyorum. Sizce bu HDD sorunlu mu? HD Tune programı ile sadece 1 birimde sorun görünüyor

500hdd2.jpg
500hdd.jpg

Bu HDD'yi kurtarmanın yolu var mı? Bu şekilde sanırım kullanamam :( Neler yapabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
SSD işletim sistemi ve diğer uygulama programları için kullanıyordum. Bunları çalışma dosyaları ve arşiv olarak kullanıyordum. 2lik olanı 1 yıl oldu garantiye girer mi acaba araştırayım internetten almıştım. Anlaşılan sanırım artık yenilemek farz olmuş. Teşekkürler bilgiler için.

Bu diskte de bozuk sektör oluşmuş, durumu öbür diskten biraz daha az kötü.
Bad sektör taraması yaptırdım. Bad sektör yok görünüyor. Ama healt de o uyarılar var bunları sorun olarak kabul ederlermi? HDD garantiye gönderirken ne yazayım ki sorunu görsünler. Bad sektör yok çünkü.
Kolay gelsin.
SSD'ler artık çağın gereği oldu. Bence aldığınız toshiba hdd yanına birde ssd alın derim.
Garanti süresini aşmadıysanız girer. Çünkü sizden kaynaklı bir problem değil.
Acaba bat sector olmadığı için ilgilenmeyip sağlam diye geri gönderirler mi?

Dosya Ekleri

• 06-Kasým-2018_09-09.png
    06-Kasým-2018_09-09.png
    13 KB · Görüntüleme: 68
  • 06-Kasým-2018_09-092.png
    06-Kasým-2018_09-092.png
    20,3 KB · Görüntüleme: 66
Son düzenleme:
Sanmıyorum. Eğer yapabiliyorsanız bu görüntüleri de yollayabilirsiniz. Sağlam diye geri göndermezler. Çünkü kendileri de kontrol edecektir. Bu veriler zaten hemen hemen çoğu smart verisi oluşturan programlarda çıkıyor. Siz yine de şansınızı bir deneyin derim.

Tekrar konu açmak istemedim, kısa bir sorum olacak arkadaşlar. Yeni sisteme geçiyorum, eski sistemimde bulunan sabit diskimin içinde bulunan HDD'deki steam oyun yedeklerimi yeni topladığım sistemde çalıştırabilir miyim ?

Tekrar konu açmak istemedim, kısa bir sorum olacak arkadaşlar. Yeni sisteme geçiyorum, eski sistemimde bulunan sabit diskimin içinde bulunan HDD'deki steam oyun yedeklerimi yeni topladığım sistemde çalıştırabilir miyim ?
Evet çalıştırabilirsin. Eğer yüklenmiş biçimde duruyorsa indirmeler kısmından kütüphaneyi ekleyerek yüklemeden kullanabilirsin.

İlk disk çoktan emekli olmuş, zaten değiştireceğinizi söylemişsiniz.

İkinci disk uzun kullanımda ısıdan kaynaklı arızalanmış gibi duruyor. Büyük ihtimalle devre kartında bir devre elemanı yandı veya zayıfladı. Garanti kapsamına da girer.

Ancak ikinci diski uzun süre çalıştırmışsınız gibi görünüyor. 38000 saat çalıştığı görünüyor ki bunun yaklaşık olarak 4 yıldan fazla ediyor olması gerekiyor. (1 yıl = 8766 saat) Sayacın arızalı olduğunu düşünmüyorum. Disk G-Sense hatasına da sahip. Bu değer diskin kilit mekanizması kapalıyken yere düştüğünde artıyor. Yani diski hem düşürmüşsünüz hem de 4 yıldan uzun süre kullanmışsınız. O diske ortalama bir ömür vermek gerekirse 6-7 ay içinde iflas edeceğini tahmin ediyorum. Devre kartı arızaları genellikle kafa vurma sorununa yol açıyorlar.

@Wheeler Man @_Semih_ Teşekkürler bilgileriniz için. 1 sene önce almıştım sürekli pcde takılı idi ama alırken ilk önce gönderdikleri çalışmamıştı sonra onu gönderip bunu bana göndermişlerdi. belki de arızalanmıştı kendileri birşeyler yapıp gönderdiler bilemiyorum. Bakalım inşallah garanti şartlarında kabul ederler. İyi günler.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı