HDD durduk yere çalışmamaya başladı

Makaleler
1
Daha fazla  
RAM
ADATA XPG 16GB 2x8 3200MHZ CL15
SSD veya HDD modeli
Seagate Barracuda 1TB 7200RPM
Ekran kartı
MSI MECH RX 5600XT
Anakart
Gigabyte B550M
İşlemci
R5 3600
Merhaba,

Daha dün sorunsuz kullandığım HDD, bugün kalktığımda çalışmaz vaziyetteydi.
Önce kabloları tak çıkar yaptım, sonra değiştim. En son HDD'leri harici olarak çalıştırdığım yere taktım. Yine olmadı.

HDD'nin sesini biliyorsunuz, içerisinde dönme gerçekleşmiyor. Direkt olarak çalışmıyor.
Umarım yardımcı olursunuz.

İyi sosyaller...

Son düzenleyen: Moderatör:
Pek yapılabilecek bir şey yok gibi, ne yazıkki disk ölmüş. Eğer içinde çok önemli bilgileriniz varsa, kurtarmak istiyorsanız ve şansınız varsa ve sadece diskin anakartı bozuldu ise aynı model başka bir diskin anakartını takıp çalıştırmayı deneyebilirsiniz.

Tavsiyem Seagate ürünlerinden uzak durun, ben yıllar önce çok sayıda Seagate diskle sorun yaşayınca bir daha bulaşmadım. Genelde WD ürünlerini tercih ediyorum, ancak onun da modellerini iyi araştırıp almak lazım.

Pek yapılabilecek bir şey yok gibi, ne yazıkki disk ölmüş. Eğer içinde çok önemli bilgileriniz varsa, kurtarmak istiyorsanız ve şansınız varsa ve sadece diskin anakartı bozuldu ise aynı model başka bir diskin anakartını takıp çalıştırmayı deneyebilirsiniz.

Tavsiyem Seagate ürünlerinden uzak durun, ben yıllar önce çok sayıda Seagate diskle sorun yaşayınca bir daha bulaşmadım. Genelde WD ürünlerini tercih ediyorum, ancak onun da modellerini iyi araştırıp almak lazım.
Hocam garanti süresi var mı hatırlamıyorum? Aldığım yere göndersem bir faydası olur mu?
Daha önce arızalı bir kulaklık göndermiştim. Üst modelini sıfır olarak yolladılar.

Ayrıca diskin ölme sebepleri ne olabilir? Buna nasıl kanaat getirdiniz?

Garantisi varsa tabiki gönderin ama bilgilerinizi kurtarmak gibi bir derdiniz varsa garanti o konuda yardımcı olmaz genelde.

Ölmesinin birçok nedeni olabilir, en basitinden kalitesiz güç kaynağı nedeniyle bile olabilir. Veya diskin motoru bozulmuştur, diskin anakartının lehimi atmıştır, yanmıştır gibi.

Hocam garanti süresi var mı hatırlamıyorum? Aldığım yere göndersem bir faydası olur mu?
Daha önce arızalı bir kulaklık göndermiştim. Üst modelini sıfır olarak yolladılar.

Ayrıca diskin ölme sebepleri ne olabilir? Buna nasıl kanaat getirdiniz?

Yetersiz güç kaynağı ya da fazla veri yazınca da çalışmamaya başlar ve disk dönüyorsa bozulmuştur verilerini kurtarabilirsin sonra garantisi varsa hiç beklemeden garantiye ver.

Yetersiz güç kaynağı ya da fazla veri yazınca da çalışmamaya başlar ve disk dönüyorsa bozulmuştur verilerini kurtarabilirsin sonra garantisi varsa hiç beklemeden garantiye ver.
Güç kaynağım sağlam, disk dönmüyor. Çok önemli bir veri yoktu sanırsam. İçerisinde de 300GB boş alan bulunuyordu. Arıza talebi oluşturdum, bakalım ne olacak.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı