HDD durumu nasıl?

Etkiler. HDD'nin sorunlu olması SSD'yi zor duruma sokuyor. Test yaptığında yavaşlığı görebilir. HDD'nin durumu çok kötü gözüküyor. Biraz ince bilgi bilmemeniz normal.
Ben diskte çok büyük bir sorun görmedim. Sadece 97 sektör bozulmuş disk bazı yedek sektörleri kullanmaya başlamış. Ve sıcaklığı 48 derece disk için biraz fazla sayılır. Zaten sınırı aşmış 60 dereceyi geçmiş olmalı ki uyarı veriyor. Diski emekli etme vakti gelmiş.

Ben diskte çok büyük bir sorun görmedim. Sadece 97 sektör bozulmuş disk bazı yedek sektörleri kullanmaya başlamış. Ve sıcaklığı 48 derece disk için biraz fazla sayılır. Zaten sınırı aşmış 60 dereceyi geçmiş olmalı ki uyarı veriyor. Diski emekli etme vakti gelmiş.
HDD çok kötü ortamda çalışılmış, sıcaklık keza bu şekilde. Diskin emekli olma vakti gelmiş. Fazla bir vakti olduğu soylenenemez. Yakında Chrome girerken ne demek istediğimi arkadaş fark eder.

HDD çok kötü ortamda çalışılmış, sıcaklık keza bu şekilde. Diskin emekli olma vakti gelmiş. Fazla bir vakti olduğu soylenenemez. Yakında Chrome girerken ne demek istediğimi arkadaş fark eder.
Eski model bir disk, vefat etmesi kaçınılmazdı.
Hard Diskinizde Bad Sectorler mevcut ve çok sıcak ortamlarda çalışmış. SSD'ye geçmeniz en iyisi olur
Sistemimde SSD mevcut, M.2 SSD alırım veya HDD alırım bütçeme göre:/ Bu arada HDD'min kaç RPM olduğuna nereden bakabilirim. Ve HDD'me "ERROR SCAN" yapıyorum sonucu atarım.

Info sekmesinden öğrenebilirsiniz diskin kaç RPM olduğunu. Yüzey testi boşuna yapmayın bir sorun çıkmayacaktır. Disk bozuk sektörleri kullanıma kapattığı için. Diski kullanıp kullanmamak sana kalmış.

Info sekmesinden öğrenebilirsiniz diskin kaç RPM olduğunu. Yüzey testi boşuna yapmayın bir sorun çıkmayacaktır. Disk bozuk sektörleri kullanıma kapattığı için. Diski kullanıp kullanmamak sana kalmış.
Hocam ben göremedim herhalde:D Hocam ben HDD'yi böyle daha ne kadar süre kullanabilirim? Ve SSD hızını yavaşlatır mı? Yavaşlatırsa ne kadar yavaşlatır?

Dosya Ekleri

• .2.png
    .2.png
    20,8 KB · Görüntüleme: 34
Aslında kaç RPM olduğu sağ en aşağıda yazması lazım nedense yazmamış. CrystalDiskInfo ile bakabilirsiniz diskin dönüş hızına.
En az 1 yıl yaşar diye düşünüyorum ama belli olmaz. SSD'yi şu anlık etkilemez ama diskin durumu kötüleşirse o zaman etkiler.

Aslında kaç RPM olduğu sağ en aşağıda yazması lazım nedense yazmamış. CrystalDiskInfo ile bakabilirsiniz diskin dönüş hızına.
En az 1 yıl yaşar diye düşünüyorum ama belli olmaz. SSD'yi şu anlık etkilemez ama diskin durumu kötüleşirse o zaman etkiler.
Hocam bozuk sektörleri kapattıysa gözükmez mi yüzey testinde? Bir de hocam bozuk sektörler kapalıysa ömrü uzar mı?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı