- Makaleler
- 8
Hard Diskinizde Bad Sectorler mevcut ve çok sıcak ortamlarda çalışmış. SSD'ye geçmeniz en iyisi olur
Vakti gelmiş hocam.Eski model bir disk, vefat etmesi kaçınılmazdı.
Ben diskte çok büyük bir sorun görmedim. Sadece 97 sektör bozulmuş disk bazı yedek sektörleri kullanmaya başlamış. Ve sıcaklığı 48 derece disk için biraz fazla sayılır. Zaten sınırı aşmış 60 dereceyi geçmiş olmalı ki uyarı veriyor. Diski emekli etme vakti gelmiş.Etkiler. HDD'nin sorunlu olması SSD'yi zor duruma sokuyor. Test yaptığında yavaşlığı görebilir. HDD'nin durumu çok kötü gözüküyor. Biraz ince bilgi bilmemeniz normal.
HDD çok kötü ortamda çalışılmış, sıcaklık keza bu şekilde. Diskin emekli olma vakti gelmiş. Fazla bir vakti olduğu soylenenemez. Yakında Chrome girerken ne demek istediğimi arkadaş fark eder.Ben diskte çok büyük bir sorun görmedim. Sadece 97 sektör bozulmuş disk bazı yedek sektörleri kullanmaya başlamış. Ve sıcaklığı 48 derece disk için biraz fazla sayılır. Zaten sınırı aşmış 60 dereceyi geçmiş olmalı ki uyarı veriyor. Diski emekli etme vakti gelmiş.
HDD çok kötü ortamda çalışılmış, sıcaklık keza bu şekilde. Diskin emekli olma vakti gelmiş. Fazla bir vakti olduğu soylenenemez. Yakında Chrome girerken ne demek istediğimi arkadaş fark eder.
Ben diskte çok büyük bir sorun görmedim. Sadece 97 sektör bozulmuş disk bazı yedek sektörleri kullanmaya başlamış. Ve sıcaklığı 48 derece disk için biraz fazla sayılır. Zaten sınırı aşmış 60 dereceyi geçmiş olmalı ki uyarı veriyor. Diski emekli etme vakti gelmiş.
Eski model bir disk, vefat etmesi kaçınılmazdı.
Sistemimde SSD mevcut, M.2 SSD alırım veya HDD alırım bütçeme göre:/ Bu arada HDD'min kaç RPM olduğuna nereden bakabilirim. Ve HDD'me "ERROR SCAN" yapıyorum sonucu atarım.Hard Diskinizde Bad Sectorler mevcut ve çok sıcak ortamlarda çalışmış. SSD'ye geçmeniz en iyisi olur
Hocam ben göremedim herhaldeInfo sekmesinden öğrenebilirsiniz diskin kaç RPM olduğunu. Yüzey testi boşuna yapmayın bir sorun çıkmayacaktır. Disk bozuk sektörleri kullanıma kapattığı için. Diski kullanıp kullanmamak sana kalmış.
Hocam bozuk sektörleri kapattıysa gözükmez mi yüzey testinde? Bir de hocam bozuk sektörler kapalıysa ömrü uzar mı?Aslında kaç RPM olduğu sağ en aşağıda yazması lazım nedense yazmamış. CrystalDiskInfo ile bakabilirsiniz diskin dönüş hızına.
En az 1 yıl yaşar diye düşünüyorum ama belli olmaz. SSD'yi şu anlık etkilemez ama diskin durumu kötüleşirse o zaman etkiler.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.