Hdd eksik gbler

Geçiremessin çünkü mesala bir hdd üreticiye göre 1gb 1000 mb'dir. Ama windows'a göre 1024 mb'dir. Bu küçük fark sende 40b yaratmaktadır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yalnız usta pc 3 yıllık ilk aldıgımda boyle bir sorun yoktu sonradan 40 gb toz oldu :/

İlk kullandığınızda linux gibi bir işletim sistemi varsa ve windows işletim sistemi kurduysanız windows işletim sistemi pc için ekstra alanlar bölümler x: gibi
veya leptopsa veya markalı masaüstüyse kurtarma bölümü yer kaplıyor olabilir.

İsterseni hesaplayabilrisniz. 320 sayısına 9 sıfır ekleyin ve 3 kere üst üste 1024 de bölün. Diskinizin gerçek boyutu ortaya çıkar. Birde formatlarken kitaplık boyutu kısmı önemlidir bu alanın hesaplanmasında. Kitaplık boyutu ne kadar küçülürse disk alanı o kadar artar ama veri okuyup yazması yavaşlar. En ideal olanı 4096 byte dır. Yalnız 280 GB olması başka bir durumada işaret ediyor olabilir. HDD nizi düzgün bir test yazılımı ile test edin Bad Sector olma olasılığı var.

İlk aldıgımda win7'di daha sonra 4 5 ay linux kullandım. Ayrıca kurtarma bölümü yok.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı