Çözüldü HDD ile çalıştırınca bilgisayar açılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

kalender99

Centipat
Daha fazla  
Merhaba,

Bilgisayarımdaki SSD çok düşük olduğu için sadece HDD'yi kullanmak istedim. İnternetten Windows klonlama videoları buldum. Program satın aldım. Klonladım ve SSD'yi çıkartıp sadece HDD ile açmayı deneyince bilgisayar kurtarma moduna giriyor, yardımcı olabilir misiniz?

bu ekrana atıyor, sdd yi taktığımda synı şekilde çalışıyor. bu arada hdd yi aylardır kullanıyorum fiziki bir problemi yok

Dosya Ekleri

• image.jpg
    image.jpg
    74,7 KB · Görüntüleme: 50
Son düzenleme:
Çözüm
HDD'ye kurduğunuz windows ve uygulamalar yavaş açılır, yavaş çalışır, bu önemli değilse kurulum için USB hazırlayın, SSD'yi sistemden çıkarıp HDD'ye format atıp Windows kurun.

En temizi bu.
SSD ile Windows'u açıp, disk yönetiminin görüntüsünü paylaşın.

HDD takılı olsun.

Hocam o hata önyükleme hatasıydı sanırım. Size birazdan yardımcı olacağım.

Şu an böyle, HDD'nin de sadece 100GB nı kullanabiliyorum şu an :d

Hocam o hata önyükleme hatasıydı sanırım. Size birazdan yardımcı olacağım.
çok sevinirim, bu arada windows 11 kurulu

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-09-29 224441.png
    Ekran görüntüsü 2024-09-29 224441.png
    34,4 KB · Görüntüleme: 24
Hocam başlangıç onarmayı seçip şu makaledekileri uygulayın. Eski ama ben bir seferinde 500'lük HDD'yi 500'lük SSD'ye klonlamıştım. Açılmamıştı. Biraz araştırdıktan sonra önyükleme dosyalarının olmadığını gördüm ve bu makaleyi uygulamıştım. Umarım işinize yarar.

Bu arada yedek alma imkanınız varsa önce yedek almanızı öneririm.

Hocam başlangıç onarmayı seçip şu makaledekileri uygulayın. Eski ama ben bir seferinde 500'lük HDD'yi 500'lük SSD'ye klonlamıştım. Açılmamıştı. Biraz araştırdıktan sonra önyükleme dosyalarının olmadığını gördüm ve bu makaleyi uygulamıştım. Umarım işinize yarar.

Bu arada yedek alma imkanınız varsa önce yedek almanızı öneririm.
şimdi bakacağım umarım çözebilirim, çok teşekkürler.

D, dinamik diske dönüşmüş, bu yüzde disk erişiminde problem çıkıyor.

Siz HDD'yi biçimlendirin, Windows yine SSD içinde kalsın, oyunlarınızı ve uygulamalarınızı HDD'ye kurun.

Merhaba, normalde dediğiniz gibi kullanıyordum ama birkaç nedenden dolayı SSD'yi çıkarmam lazım yenisini alana kadar hatta HDD bir sorun teşkil etmez ise Full HDD kullanabilirim almaya gerek kalmaz, arkadaşın önerdiği şekilde denedim ama yapamadım, yardımcı olursanız çok sevinirim.

bu arada hiç bir önemli veri yok şu an bilgisayarımda daha yeni sıfırladım zaten yardımcı olurken buna dikkat etmenize gerek yok 0dan kurulsa da olur, amacım ssd yi çıkarıp sadece hdd yi kullanmak.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı